Yamaha Motor Europe heeft vrijdag middels een officieel persbericht bekend gemaakt dat men overeenstemming heeft bereikt met Marco Melandri en Sandro Cortese om in 2019 in de kleuren van het GRT Yamaha Team van start te gaan in de WorldSBK klasse van het WK Superbike.

Het GRT Yamaha Team zal in 2019 binnen het World Superbike kampioenschap de overstap maken van de WorldSSP naar de WorldSBK klasse. Het team zal de beschikking krijgen over twee door de fabriek ondersteunde Yamaha YZF-R1 machines welke bemand zullen gaan worden door niemand minder dan Marco Melandri en regerend WorldSSP kampioen Sandro Cortese.

De overstap naar de WorldSBK categorie komt voor GRT Yamaha na twee ongelooflijk succesvolle seizoenen in het FIM Wereldkampioenschap Supersport. In 2017 veroverde het team de wereldtitel met Lucas Mahias terwijl dezelfde Mahias in 2018 tweede werd achter Cortese..

Terwijl GRT Yamaha in 2019 als nieuw team van start gaat in de WorldSBK klasse hebben ze in Melandri en Cortese twee coureurs binnen de gelederen met ruime ervaring in zowel het rijden met prototype- als productiemachines.

Melandri, voormalig 250cc-wereldkampioen en winnaar van een MotoGP-race, heeft sinds zijn debuut in het FIM World Superbike-kampioenschap in 2011 een indrukwekkende reeks van 72 podiumplaatsen behaald, waaronder maar liefst 22 overwinningen. De 36-jarige coureur uit Ravenna in Italië werd in zijn eerste jaar tweede in het kampioenschap, zijn beste resultaat tot nu toe, maar de Italiaan wist sindsdien in elk seizoen binnen in top vijf te eindigen.

Hoewel het in 2019 voor Cortese zijn eerste seizoen wordt in het FIM Wereldkampioenschap Superbike brengt hij ook een schat aan ervaring mee naar het GRT Yamaha team. De 28-jarige Duitser won in 2012 vijf races en wist 10 podiumplaatsen te scoren op weg naar de eerste Moto3-wereldtitel ooit. Cortese werd onlangs in Qatar gekroond tot World Supersport kampioen

Melandri en Cortese zullen 26 november aanstaande voor het eerst in actie komen op de Yamaha YZF-R1 in de kleuren van de GRT Yamaha tijdens een test op het circuit van Jerez de la Frontera.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App