Officieel: Miguel Oliveira en Raúl Fernández in 2023 en 2024 met RNF Aprilia in MotoGP

3392
Raúl Fernández en Miguel Oliveira | © KTM Images - Philip Platzer

Miguel Oliveira en Raúl Fernández zullen in 2023 en 2024 de Aprilia RS-GP machines bemannen bij het WithU RNF Aprilia MotoGP Team. Beide coureurs komen over van KTM en zullen rijden voor het team van Razlan Razali dat overstapt van Yamaha naar Aprilia materiaal.

Net als met de aankondiging van Joan Mir naar Repsol Honda vanochtend mag ook deze bekendmaking geen groot nieuws meer zijn. Al sinds de Dutch TT in Assen werd gesproken over een mogelijke overstap van Miguel Oliveira en Raúl Fernández naar het WithU RNF MotoGP team dat nu nog met Yamaha’s rijdt maar volgend seizoen met Aprilia RS-GP machines aan de start zal verschijnen.

Dat is dinsdagmiddag bevestigd middels een officieel persbericht vanuit Aprilia Racing dat Oliveira en Fernández welkom heet binnen het project van de Italiaanse fabrikant. Beide coureurs nemen daardoor aan het eind van dit seizoen afscheid van KTM waarbij Oliveira een laatste aanbod voor een zitje bij het GasGas team heeft afgeslagen.

Na de bevestiging van Aleix Espargaró en Maverick Viñales in het officiële Aprilia Racing team is nu ook het rijdersduo voor het RNF Team vastgelegd. Miguel en Raúl zullen racen op de RS-GP’s van het team dat wordt aangevoerd door Razlan Razali. Beide rijders kozen sterk voor Aprilia, ondanks verschillende alternatieve aanbiedingen, waarmee ze blijk gaven van een groot vertrouwen in het project en het potentieel van het nieuwe team.

Hiermee is de rijdersbezetting van Aprilia voor 2023 en 2024 rond, een belangrijk moment voor de soliditeit van het Italiaanse project en zijn nieuwe vermogen om winnende rijders en jong talent aan te trekken.

Miguel Oliveira, Portugees geboren in 1995, maakte in 2019 zijn debuut in de MotoGP nadat hij zich in de kleinere klassen had ontpopt als een van de beste talenten van zijn generatie. In de koningsklasse heeft hij al vier overwinningen en twee podiumplaatsen verzameld, een benijdenswaardige erelijst maar nog steeds niet helemaal waarheidsgetrouw over het werkelijke potentieel van de rijder uit Almada.

Als Spanjaard uit Madrid, waar hij in 2000 werd geboren, greep Raúl Fernandez zijn eerste grote resultaat door in 2018 de CEV Moto3 te winnen. De promotie naar de Moto3 klasse kwam er na een uitstekend rookieseizoen in de Moto2. Bij zijn debuut in 2021 eindigde de Spaanse coureur op de tweede plaats met een totaal van 8 overwinningen, 12 podiumplaatsen en 7 pole positions.

Razlan Razali – Oprichter en Team Principal WithU RNF MotoGP Team: “We zijn zeer verheugd om Miguel Oliveira en Raúl Fernandez vanaf 2023 te verwelkomen in het WithU RNF MotoGP Team. Het is geen eenvoudig proces geweest maar samen met Aprilia zijn we heel duidelijk over de rijders die we wilden hebben. Het zijn allebei jonge rijders met een goede combinatie van ervaring van Miguel en Raúl, van wie ik persoonlijk een fan ben sinds hij vorig jaar imponeerde in de Moto2 klasse en vice-kampioen werd. Het is fantastisch dat we hem nu eindelijk kunnen vastleggen. Zowel Aprilia als wij geloven in het talent van beide rijders, dus we kunnen niet wachten tot ze volgend seizoen voor ons zullen rijden!”

Massimo Rivola – CEO Aprilia Racing: “Ons satellietproject samen met Team RNF krijgt vorm op de manier zoals we het vanaf het begin voor ogen hadden. We zijn erin geslaagd om twee buitengewone talenten vast te leggen, twee rijders die ik echt respecteer, zowel vanuit menselijk oogpunt als voor hun technische vaardigheden. Miguel heeft zijn talent in alle categorieën laten zien. Hoewel hij nog erg jong is, heeft hij al veel ervaring opgedaan door vier races in de MotoGP te winnen, soms met dominante prestaties. Aan zijn zijde zal Raúl staan, een rijder waar ik geen geheim van maak dat ik hem meerdere malen heb opgezocht. Ik denk dat hij een van de meest glasheldere beloften van de afgelopen jaren is, wat hij bij zijn debuut in de Moto2 heeft gedaan spreekt boekdelen over zijn snelheid. We zullen er goed in moeten slagen om hen beiden een technisch pakket aan te bieden dat hen in staat stelt om optimaal te presteren. Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om KTM te bedanken die, door het tonen van grote sportiviteit, Miguel en Raúl toestemming heeft gegeven om direct na het einde van het 2022 kampioenschap op onze motor te rijden.”Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter