Nicolò Bulega maakt na dit seizoen de overstap naar het Moto2 Team van Fausto Gresini. Dit nieuws hebben de huidige Sky Racing Team VR46 coureur en Team Gresini Moto2 aan de vooravond van hun beider thuis Grand Prix op het Misano World Circuit Marco Simoncelli wereldkundig gemaakt.

Onlangs maakte Nicolò Bulega al bekend na dit seizoen zowel de VR46 Racing Academy als ook het Sky Racing Team VR46 te zullen gaan verlaten en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

De geruchten waren er al enige tijd maar het is nu officieel: Bulega heeft een tweejarige overeenkomst getekend bij Team Federal Oil Gresini Moto2 waardoor hij ook in 2020 en 2021 actief zal blijven in de middenklasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Bulega is bezig aan zijn vierde seizoen als Grand Prix coureur, allen in de kleuren van het Sky Racing Team VR46. Na drie seizoenen in de Moto3 klasse – waar hij twee podiumplaatsen wist te scoren – debuteerde hij aan het begin van dit seizoen in de Moto2 klasse. De pas 19-jarige Italiaan heeft inmiddels al verschillende top tien klassering weten te behalen met als beste resultaat een vierde plaats tijdens de Grand Prix in Mugello.

Nicoló Bulega: “Dit weekend in Misano wordt gevuld met emoties, want dit is mijn thuis Grand Prix aangezien ik slechts op één kilometer afstand van het Misano World Circuit Marco Simoncelli woon. Om voor zoveel vrienden en familie te rijden maakt me erg enthousiast. De tweejarige overeenkomst met Team Gresini komt op een voor mij persoonlijk zeer belangrijk moment in mijn carrière, en het geeft me dan ook nieuwe motivatie. Ik kan niet wachten om aan dit nieuwe avontuur te beginnen, hoewel het huidige seizoen nog steeds erg lang is; ik ben dan ook van plan om dit seizoen bij mijn huidige team, het Sky Racing Team VR46, zo goed mogelijk af te sluiten. Na zes seizoenen bij hen, waarvan vier onder de vlag van het Sky Racing Team VR46, zal het eerste wel even vreemd zijn om andere kleuren te dragen en een andere crew te hebben om mee te werken, maar ik moet Fausto Gresini bedanken voor het vertrouwen dat hij in me stelt. Ik zal proberen hem terug te betalen met grote inspanningen, toewijding en resultaten.”

Gresini’s Moto2-project zal komend seizoen uit twee coureurs bestaan. Wie in 2020 naast Bulega de tweede coureur wordt is nog niet bekend. De belangrijkste naam die in de wandelgangen genoemd wordt is Romano Fenati. Opmerkelijk nieuws donderdag in Misano is echter dat de flamboyante Italiaan in zee gaat met een nieuwe persoonlijke manager, niet zo maar eentje……..namelijk huidig MotoGP coureur Andrea Iannone.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App