Honda Europe heeft maandagmiddag in het Oostenrijkse Salzburg haar WorldSBK plannen voor het seizoen 2017 gepresenteerd. 

In de prachtige Hangar-7 gelegen nabij het vliegveld van Salzburg werd officieel bekend gemaakt dat Red Bull het komende seizoen als titelsponsor van het Honda WorldSBK Team op zal treden. Nicky Hayden en Stefan Bradl zullen komend seizoen in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap dan ook ingeschreven worden onder de teamnaam Red Bull Honda World Superbike Team.

Hayden en Bradl onthulden onder toeziend oog van een selecte groep aanwezigen het nieuwe Red Bull Honda World Superbike teamlogo en de nieuwe kleurstelling van de nieuwe Honda CBR1000RR Fireblade SP2 motoren.

Naast de komst van Red Bull als titelsponsor blijft Castrol ook in 2017 het door Ten Kate Racing in Nieuwleusen gerunde Honda WorldSBK Team als sponsor trouw, net als Barracuda terwijl Akrapovic weer terug is bij het team als uitlaten leverancier. De overeenkomst met Red Bull is vooralsnog voor één seizoen maar de intentie van beide kanten is een langdurige samenwerking.

Belangrijk voor het nieuwe Red Bull Honda World Superbike Team is de komst van de nieuwe Honda CBR1000RR Fireblade SP2, een fiets die nog volledig doorontwikkeld zal moeten worden maar in de basis tijdens de eerste twee testen als een veel betere racemotor is gebleken. Volgens teammanager Ronald ten Kate is de nieuwe Fireblade SP2 nu al beter dan de motor waarmee ze het seizoen 2016 af hebben gesloten.

Nicky Hayden, Red Bull Honda World Superbike Team:

“Het is een nieuw jaar met een nieuwe motor, een nieuwe titelsponsor en een nieuwe teamgenoot, dus er zijn zeker de nodige veranderingen en een groot aantal zaken om naar uit te kijken. Dit wordt mijn tweede seizoen in het World Superbike kampioenschap dus ik hoop mijn ervaring die ik het afgelopen seizoen heb opgedaan te kunnen gebruiken voor de volgende stap. Ik ben echt heel erg blij weer samen te mogen werken met Red Bull, een sponsor waar ik in het verleden ook mee heb mogen samenwerken, iets dat ik zie als een geweldige kans. We zullen ons vanaf nu moeten focussen op ons werk dat voor ons ligt en zo hard als mogelijk moeten werken om op tijd klaar te zijn voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Het niveau in het kampioenschap is hoger dan ooit en we hebben grote klus voor de boeg, maar iedereen binnen het team is super gemotiveerd en ik kan dan ook niet wachten om van start te gaan.”

Stefan Bradl, Red Bull Honda World Superbike Team:

“Ik kijk heel erg uit naar het nieuwe seizoen. Het is weliswaar een compleet niet nieuwe ervaring voor mij en een nieuw kampioenschap waar ik nog nooit eerder heb gereden. Het is een heel interessant partnership tussen Honda en Red Bull, een fantastisch merk dat me al heel mijn carrière ondersteunt. Ik ben heel erg blij een Red Bull atleet te zijn en heel erg gelukkig dat men nu ook titelsponsor is geworden van het team. We hebben nu de mogelijkheid het merk te vertegenwoordigen tijdens elk evenement over de gehele wereld, iets waar ik echt heel enthousiast over ben. We hebben een nieuwe Fireblade voor dit seizoen, dus het zal de enige tijd kosten voordat we op niveau zullen zijn maar zullen onze uiterste best doen om snel als mogelijk vooraan mee te doen. Al met al is het een geweldig project en stap voor stap zullen we het tot een succes gaan maken.”

 

Meer foto’s: Teampresentatie Red Bull Honda World Superbike Team