Officieel: Remy Gardner in 2022 met Tech3 KTM Factory Racing in MotoGP

3976
Remy Gardner
Remy Gardner | foto© KTM Images

De kogel is door de kerk, Remy Garnder maakt na dit seizoen definitief de overstap naar de MotoGP klasse. De Australiër heeft hiervoor een contract getekend bij Tech3 KTM Factory Racing, het juniorteam van de Oostenrijkse motorenfabrikant KTM.

Dertig jaar nadat zijn vader Wayne Gardner zijn carrière als MotoGP coureur beëindigde zal Remy Gardner zijn opwachting gaan maken in de koningsklasse. De 23-jarige Australiër – de huidige leider in de tussenstand van het Moto2-kampioenschap, winnaar van de Italiaanse Grand Prix en in het bezit van vijf podiumplaatsen uit zes races dit seizoen – heeft een contract getekend om volgend jaar zijn MotoGP-debuut te maken en voltooit daarmee de laatste stap op de ‘ladder’ van de KTM GP Academy-carrière door zich bij zijn voormalige team (Tech3 Racing) aan te sluiten.

Remy Gardner: “Ik ben ontzettend blij dat KTM me deze kans heeft gegeven. Het is een droom die uitkomt voor mij en waar we tot nu toe voor gewerkt hebben. Het is een ongelooflijke kans voor me en ik kan niet wachten om op de motor te rijden. Ik wil KTM bedanken dat ze in me geloven. Op dit moment moeten we ons concentreren op een sterke finish van 2021. Ik wil ook iedereen bedanken die me gesteund heeft om de MotoGP te bereiken. We zijn nog maar net begonnen.”

Pit Beirer, KTM Motorsport Director: “Het is voor ons een waar genoegen om Remy volgend seizoen naar de MotoGP te halen, want we wisten van zijn snelheid en vermogen voor de Moto2 en hij heeft dat potentieel bevestigd. Wij geloven dat hij nog veel meer in zijn mars heeft en het is belangrijk dat hij deze kans krijgt om te blijven groeien. Remy is een typische racer. Hij is zeer vastberaden en geeft nooit op. Hij is opwindend om naar te kijken en we kijken er naar uit om met hem samen te werken in deze volgende stap. Opnieuw laten we zien dat de KTM GP Academy de juiste kansen kan bieden aan rijders die er helemaal voor willen gaan.”

Hervé Poncharal, Tech3 KTM Factory Racing Team Principal: “We zijn erg trots, blij en vol vertrouwen om Remy te verwelkomen. We geloven dat hij een sterke aanwinst zal zijn voor de KTM MotoGP line-up en ik denk dat deze beslissing Remy nu zal helpen om zich 100% te richten op zijn Moto2 wereldkampioenschap en ons, het Tech3 KTM Factory Racing Team, zal helpen om ons te richten op ons seizoen 2021. Dus, welkom terug, Remy, blijf pushen en kom bij ons voor je MotoGP avontuur in 2022!”

Gardner maakte zijn Grand Prix-debuut in het seizoen 2014 in San Marino. Hij stond in 2019 voor het eerst op het Moto2-podium tijdens de Grand Prix van Argentinië en heeft zich inmiddels opgewerkt tot één van de belangrijkste titelkandidaten. Na zijn succes in Mugello afgelopen weekend heeft hij tot nu toe dit seizoen twee Moto2 overwinningen op zak en voert hij het klassement aan met zes punten voorsprong.

Lees ook: MotoGP in 2022 zonder Rossi, Petrucci en Lecuona?

Handige links Gran Premio d’Italia Oakley:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter