Sam Lowes wordt in 2020 de nieuwe teamgenoot van Alex Marquez bij Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS. De Brit neemt komend seizoen de plaats in van Xavi Vierge die eerder deze week bekend maakt komend seizoen uit te komen voor Petronas Sprinta Racing.

Sam Lowes zal ook in 2020 als coureur actief blijven in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De Brit heeft hierover overstemming bereikt met het Belgisch/ Spaanse Moto2 team Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS.

Sam Lowes debuteerde in 2014 in het MotoGP-wereldkampioenschap, nadat hij in 2013 tot World Supersport kampioen was gekroond. Na drie seizoenen in de Moto2 klasse maakte de Brit in 2017 de overstap naar de MotoGP klasse met Aprilia. Ondanks een tweejarig contract keerde hij na één seizoen alweer terug naar de Moto2 klasse. Na in 2018 uitgekomen te zijn voor Speed Up Racing maakte Lowes voor aanvang van dit seizoen de overstap naar het team van Fausto Gresini. Onlangs werd bekend dat Lowes hier ook al na één seizoen plaats moest maken voor de komst van de na dit seizoen bij Sky Racing Team VR46 vertrekkende Nicolo Bulega.

Sam Lowes: “Ik ben erg blij en dankbaar dat ik de kans krijg om me aan te sluiten bij wat ik beschouw als het beste Moto2-team. Alex Márquez doet het dit jaar geweldig en met hem als teamgenoot kan ik veel van hem leren. Ik heb gedurende mijn hele carrière een aantal moeilijke tijden doorgemaakt en ik denk dat mijn tijd eindelijk gekomen is. Ik kijk er echt naar uit om met iedereen in het team samen te werken. Het is een droom die uitkomt en ik zal er alles aan doen om het vertrouwen dat in mij is gesteld in de vorm van geweldige resultaten terug te betalen.”

In 2020 begint Lowes aan zijn zesde seizoen in de Moto2 klasse, de klasse waar hij tot op heden 11 podiumplaatsen, 3 overwinningen en 8 poles heeft weten te behalen.

Bij Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS treft Lowes naast zijn vrouw Maria – die een management functie heeft binnen het team – de Spanjaard Alex Marquez als teamgenoot.

 

Handige links GoPro British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App