Officieel: Scott Redding in 2019 met Be Wiser Ducati in BSB

359
scott-redding
Scott Redding | foto© Aprilia Racing

Scott Redding maakt na dit seizoen definitief de overstap naar het Bennetts British Superbike Championship. De momenteel voor Aprilia uitkomende MotoGP coureur heeft hierover overeenstemming bereikt met Be Wiser Ducati teameigenaar Paul Bird.

De geruchten waren er al enige tijd maar de kogel is nu definitief door de kerk. Scott Redding verruild na dit seizoen het MotoGP wereldkampioenschap voor het Bennetts British Superbike Championship.

Redding, bezig aan zijn vijfde seizoen als coureur in de MotoGP klasse, kreeg enige tijd geleden te horen dat er na dit seizoen geen plaats meer voor hem is binnen het Aprilia MotoGP team vanwege de komst van Andrea Iannone. De inmiddels 25-jarige Brit moest hierdoor op zoek naar een nieuwe werkgever. Al snel bleek dat er geen mogelijkheden meer waren voor een langer verblijf in de koningsklasse waarna Redding zijn pijlen richtte op een terugkeer naar de Moto2 klasse, een overstap naar het World Superbike kampioenschap of een start in het Bennetts British Superbike Championship.

Woensdagochtend 03 oktober maakte Redding bekend dat hij een keus heeft gemaakt en een éénjarige deal heeft gesloten met Paul Bird om in 2019 op een Ducati van het Be Wiser Ducati Team uit te gaan komen in het Bennetts British Superbike Championship.

“Mijn eerste doel was natuurlijk om te proberen in de MotoGP te blijven, wat niet mogelijk bleek te zijn. We hebben toen naar de Moto2 gekeken, maar dit was ook moeilijk,” vertelde Redding in een exclusief interview met het Engelse magazine MCN. “Toen het aanbod van PBM kwam was het voor mij heel interessant. Het kostte me wel veel tijd om erover na te denken, met name om voor mezelf uit te zoeken welke kant ik op moest gaan met mijn carrière en de beste keus die ik kon maken voor de toekomst. Ik heb hierover voor het eerst goed met Paul (Bird) gesproken op Silverstone, waar hij me vertelde dat hij mij wilde omdat hij wil winnen. Het waren die woorden die me deden beseffen hoe serieus hij was. De reden dat ik ben ga racen is namelijk omdat ik wil winnen. Hij zei het met zo’n strak gezicht, ik kon zien dat hij bloedserieus was en dat ik van hem het best mogelijke pakket zou krijgen om te winnen in BSB. Ze hebben zes titels in BSB gewonnen, het zijn dus geen knoeiers. Het is een uitdaging, maar ik hou we van een uitdaging want dan ben ik vaak op mijn best. Ik kijk er naar uit en ik zal laten zien wat ik kan.”

 

Handige links PTT Thailand Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App