Officieel: Stefano Manzi teamgenoot Hannes Soomer bij Dynavolt Triumph

1458
stefano-manzi
Stefano Manzi (l) em Simon Buckmaster (r) | foto© Triumph

Nadat het nieuwe Dynavolt Triumph-team eerder deze week al Hannes Soomer aankondigde als nieuwe aanwinst voor het 2022 FIM Supersport World Championship seizoen heeft het team nu ook de komst van voormalig Moto2 coureur Stefano Manzi naar het team officieel bevestigd.

Nadat in de voorgaande jaren o.a. Randy Krummenacher, Steven Odendaal, Philipp Öttl en Randy Krummenacher al de overstap maakten van de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap naar het FIM Supersport World Championship zien we ook komend seizoen opnieuw een tweetal coureurs dit voorbeeld volgen. Zo werd Lorenzo Baldassarri eerder deze week aangekondigd als de nieuwe coureur voor het Evan Bros Yamaha team en is het nu de beurt aan Stefano Manzi op zijn overstap naar het kampioenschap aan te kondigen.

Manzi wordt in 2022 namelijk de teamgenoot van Hannes Soomer binnen het officiële Triumph fabrieksteam, het Engelse Dynavolt Triumph. De 22-jarige coureur uit Rimini is de eerste coureur uit de VR46 Riders Academy die de overstap maakt van de MotoGP paddock naar de WorldSBK paddock.

Manzi is een ervaren coureur. Zijn carrière begon al in 2007 en hij doorliep vele categorieën totdat hij in 2015 de sprong maakte naar de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Twee jaar later maakte hij de overstap naar de Moto2 klasse in de kleuren van het SKY Racing Team VR46, de klasse waarin hij tot aan het afgelopen seizoen actief was.

Komend seizoen staat de Italiaan een nieuwe uitdaging te wachten in de World Supersport categorie met Dynavolt Triumph, een geweldige kans voor beide partijen om samen in hun debuutseizoen in de klasse te groeien en hun ervaringen in de racerij te delen.

Stefano Manzi: “Ik ben erg blij om deel uit te maken van dit team en deel uit te maken van het project om Triumph terug te brengen in het wereldkampioenschap. Nu richt ik mij op mijn wintertraining om 100% klaar te zijn voor het begin van het seizoen. Ik kan niet wachten om weer op de baan te verschijnen op mijn nieuwe motor.”

Dynavolt Triumph teammanager, Simon Buckmaster: “We zijn erg blij dat we Stefano Manzi, afkomstig uit de VR46 Riders Academy, hebben kunnen contracteren om dit jaar voor het Dynavolt Triumph team te rijden tijdens onze terugkeer in de World Supersport categorie. Het is voor beide partijen een spannend vooruitzicht na een goed prestatieniveau in zijn seizoenen in de Moto2 klasse. Afgelopen seizoen finishte hij in deze klasse nog in de top zes, dus hij is in goede vorm.  Hij heeft er inmiddels al een paar wildcardoptreden opzitten in de WorldSSP klasse, dus hij begrijpt de Pirelli-banden en ook de Triumph motor al heel erg goed.  Ik zal niet zeggen dat hij veel mensen zal verrassen, want veel mensen denken dat hij een goede kopman zal zijn en dat is wat wij willen, een uitdaging aangaan voor overwinningen en meedoen voor de titel. We kunnen niet wachten om in maart te gaan testen met Stefano en natuurlijk met Hannes.”

Ook vanuit de VR46 Riders Academy is men blij met de overeenkomst die men heeft weten te bereiken met het Dynavolt Triumph-team. Het is namelijk voor het eerst dat een protegé uit de school van Valentino Rossi zijn opwachting gaat maken als vaste coureur in het FIM Supersport World Championship.

VR46 Riders Academy directeur, Alessio Salucci: “De hele VR46 Riders Academy is ontzettend blij met de overeenkomst die is bereikt met het Dynavolt Triumph-team. Het is een geweldige kans voor Stefano om deel uit te maken van dit project, een project dat wordt ondersteund door een zeer ervaren fabrikant als Triumph. Het World Supersport kampioenschap is een zeer competitieve categorie en ik ben er zeker van dat hij samen met zijn nieuwe team een geweldige prestatie zal neerzetten.”

Dynavolt Triumph begint nu volop aan de voorbereidingen voor het komende seizoen, een dat in het weekend van 08 t/m 10 april van start gaat op het Motorland Aragon Circuit in Spanje.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter