Officieel: Syahrin in 2019 teamgenoot Oliveira bij Tech3 KTM

51
hafizh-syahrin
Hafizh Syahrin | foto© Tech3 Racing

Hafzih Syahrin zal ook komend seizoen uit blijven komen als coureur in de MotoGP klasse. De Maleisiër blijft Tech3 trouw en wordt de tweede rijder naast Miguel Oliveira binnen het nieuwe Tech3 KTM MotoGP Team.

Hafizh Syahrin wordt komend seizoen de vierde KTM MotoGP coureur. Nadat de Oostenrijkse motorenfabrikant eerder al Pol Espargaró en Johann Zarco aantrok voor het Red Bull KTM Factory Racing MotoGP Team en huidig Moto2 coureur Miguel Oliveira als eerste rijder bekendmaakte voor het nieuwe Tech3 KTM MotoGP Team is nu ook de vierde en laatste naam officieel bekend gemaakt; Hafizh Syahrin

Syahrin, maakte begin van dit jaar zijn debuut in de koningsklasse, als vervanger van Jonas Folger binnen het Monster Yamaha Tech3 Team van Hervé Poncharal. De 23 jarige Maleisiër heeft als MotoGP rookie een goede indruk achtergelaten door tijdens de eerste zes wedstrijden van het seizoen drie keer een top twaalf finish te behalen.

Voor Poncharal, die na dit seizoen na twintig jaar samengewerkt te hebben met Yamaha in 2019 de overstap maakt naar KTM, voldoende reden om het contract met Syahrin met een jaar te verlengen en samen de overstap te maken van Yamaha naar KTM.

Hafizh Syahrin: “Het is moeilijk voor mij om hierover te praten, laat staan om het te geloven! Allereerst wil ik Herve hartelijk bedanken voor het vertrouwen dat hij in mij stelt en mij de kans geeft om bij de Tech3 familie te blijven en tegelijkertijd bij de KTM familie te komen. Ik moet ook mijn manager Razlan enorm bedanken, die mij geholpen heeft om deze droom te verwezenlijken en naar de MotoGP-klasse te komen, plus KTM voor zijn geloof in Hervé en in mij. Ik zal hard blijven werken in 2019 en ik zal beter voorbereid zijn. Ik ben ontzettend blij dat ik deze kans krijg.”