Officieel: Tech3 Racing in 2019 ook met KTM in Moto2

122
bendsneyder
Bo Bendsneyder - Mistral 610 | foto© Tech3 Racing

Nadat onlangs al bekend werd dat Tech3 Racing vanaf het seizoen 2019 de overstap stapt maakt naar KTM heeft het Franse team zaterdagochtend in Jerez bekend gemaakt dat men komend seizoen ook in de Moto2 klasse samen gaat werken met de Oostenrijkse motorenfabrikant.

Het Tech 3 Racing Team, dit seizoen met de Australiër Remy Gardner en de Nederlander Bo Bendsneyder, zal komend seizoen ook in de Moto2 klasse een gedaantewisseling ondergaan. Werd onlangs bekend dat het Franse team, na twintig jaar samengewerkt te hebben met Yamaha, na dit seizoen de overstap maakt naar KTM en in de koningsklasse het KTM Junior MotoGP Team gaat vormen heeft men zaterdagochtend in Jerez ook bekend gemaakt dat men in de Moto2 klasse gaat samenwerken met KTM.

Het team onder leiding van Hervé Poncharal, dat sinds de intrede van de Moto2 klasse gebruik maakte van een eigenbouw chassis (Mistral 610), stopt dus met de ontwikkeling van hun eigen frame.

Hervé Poncharal: “De Moto2 is een klasse waar ik bijzonder blij mee ben en waar we vanaf het allereerste begin bij betrokken zijn geweest. Tot nu toe hebben we onze eigen machine gebouwd, maar na een partnerschap van drie jaar met KTM in de MotoGP-klasse, is het voor Tech3 Racing zinvol om ook het Moto2-team te laten racen met KTM-machines. We zijn natuurlijk erg blij en trots dat de hele Tech3-raceactiviteiten gekoppeld zijn aan de KTM-fabriek.”

Wie komend seizoen de rijders zullen worden voor het team werd nog niet bekend gemaakt, Op de vraag aan Poncharal of Bendsneyder één van de kandidaten is kregen we geen duidelijk antwoord, wel wist de Franse teambaas ons te melden dat ie nog steeds erg gecharmeerd is van de Nederlander, overtuigd is van zijn kwaliteiten, dat hij goed bezig is en dat we ons niet al teveel zorgen hoeven te maken over de toekomst van Bendsneyder als Moto2 coureur.

De afgelopen negen seizoenen wist het Tech3 Racing Team één overwinning te scoren in de Moto2 klasse met de Mistral 610 (Yuki Takahashi, Catalunya 2012).

 

Handige links Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag