Loris Baz en Ten Kate Racing Yamaha maken in het weekend van 07 t/m 09 juni op het circuit van Jerez definitief hun rentree in het FIM Superbike World Championship. De Fransman is daarmee de negentiende vaste deelnemer op de startlijst van het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap.

Het verhaal is bekend, aan het einde van het seizoen 2018 kwam er als een donderslag bij heldere hemel een einde aan de 25-jarige samenwerking tussen het in Nieuwleusen gevestigde Ten Kate Racing en Honda Europe.

Deze mokerslag betekende een flinke streep door de rekening voor het Nederlandse team dat ’s werelds grootste motorfabrikant maar liefst 10 wereldtitels wist te bezorgen in de World Supersport en World Superbike klasse.

Maar zowel Gerrit- en Ronald ten Kate en ook teammanager Kervin Bos gingen niet bij de pakken neerzitten en knokten zich keihard terug. Het harde werken werd enige tijd geleden al beloond met een nieuw contract met Yamaha en een overeenkomst met de Franse coureur Loris Baz.

Het nieuws werd onlangs al officieel aangekondigd, het team werd al gepresenteerd tijdens de jaarlijkse Ten Kate Pitstopdag maar inmiddels is het ook officieel dat men tijdens de eerstvolgende WK Superbike ronde in Jerez de la Frontera definitief weer aan de start zal staan.

De afgelopen week waren de Ten Kate Racing Yamaha monteurs in Italië om bij Yamaha voor het eerst kennis te maken met de nieuwe 2019 YZF-R1. Samen met de Yamaha technici werd Baz’s nieuwe WorldSBK wapen opgebouwd en inmiddels is men onderweg naar het Misano World Circuit Marco Simoncelli voor een tweedaagse test die aanstaande woensdag en donderdag op het programma staat. Tijdens deze door Ducati georganiseerde privé test zal Baz niet alleen voor het eerste kennismaken met de Ten Kate Racing Yamaha maar tevens een groot aantal van zijn WorldSBK collega’s treffen die ook deelnemen aan deze test.

Na afloop van deze test in Misano zal een deel van het team en het materieel meteen doorreizen naar het Zuid-Spaanse Jerez waar ruim een week later, van 07 t/m 09 juni, de eerste echte krachtmeting van het seizoen en de definitieve rentree in het World Superbike Championship op het programma staat.

De komende week zullen we als Racesport.nl redactie aanwezig zijn bij de test in Misano en jullie uiteraard voorzien van de laatste ontwikkelingen, de eerste prestaties en de definitieve kleurstelling waarmee het enige Nederlandse World Superbike team vanaf de Acerbis Spanish Round weer van de partij zal zijn.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App