Officieel: Tom Sykes en BMW Motorrad verlengen contract

165
Marc Bongers (BMW Motorrad) en Tom Sykes | foto© BMW Motorrad

BMW Motorrad en Tom Sykes zullen in 2020 hun succesvolle samenwerking in het FIM Superbike World Championship voortzetten. Het wordt het tweede seizoen van Sykes in dienst van BMW waar hij in 2020 binnen het BMW Motorrad WorldSBK Team Eugene Laverty als teamgenoot zal treffen.

Het BMW Motorrad WorldSBK Team maakte aan het begin van het huidige seizoen haar debuut in het FIM Superbike World Championship. Met Markus Reiterberger en Tom Sykes ging het team op de nieuwe BMW S 1000 RR op jacht naar succes. Ondanks dat Reiterberger een moeilijk seizoen kende stond Sykes stond in Misano (ITA), Donington Park (GBR) en Laguna Seca (USA) na afloop van een race op het podium.

Voldoende redenen om het contract met Sykes – die voorafgaand aan dit seizoen een contract voor een jaar met een optie voor het tweede jaar tekende – met een jaar te verlengen.

Tom Sykes: “Ik ben er trots op dat ik ook in het seizoen 2020 uit mag komen voor het BMW Motorrad WorldSBK Team. Na zo’n succesvol jaar tot nu toe met de geheel nieuwe BMW S 1000 RR, die nog volop in ontwikkeling is, geeft mij voldoende motivatie om verder te gaan. Ik geniet echt van het ontwikkelingsgedeelte en we zijn zeker sterk in beweging. Met de steun van het hele team en het prestigieuze BMW-merk zullen mijn verwachtingen voor het seizoen 2020 zeker hoger zijn. Ik heet Eugene welkom aan boord. Ik kijk ernaar uit om hem in 2020 als teamgenoot te hebben.”

Zoals Sykes al laat weten zal ook Eugene Laverty in 2020 als coureur deel uitmaken van het BMW Motorrad WorldSBK Team. De Noord-Ier neemt de plaats in van de na dit seizoen bij het team vertrekkende Markus Reiterberger.

 

Handige links Acerbis Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App