Yamaha Motor Europe heeft dinsdag middels een persbericht bevestigd dat men overeenstemming heeft bereikt met Toprak Razgatlioglu om in 2020 voor het merk uit te gaan komen in het FIM Superbike World Championship. Het jonge Turkse talent zal komend seizoen de teamgenoot worden van Nederlander Michael van der Mark binnen het Pata Yamaha WorldSBK Team.

Zondag na afloop van de Pirelli French Round in Magny Cours maakte Yamaha Motor Europe bekend dat men na dit seizoen afscheid gaat nemen van Alex Lowes. Nu, twee dagen later, maakt men bekend dat Toprak Razgatlioglu deze vrijgekomen plaats in 2020 zal innemen.

De 22-jarige Razgatlioglu zal binnen het Pata Yamaha Official WorldSBK Team de teamgenoot worden van Nederlander Michael van der Mark. Van der Mark tekende voorafgaand aan het seizoen 2019 een eenjarige deal bij Yamaha Motor Europe met een optie voor het seizoen 2020, een optie die eerder dit seizoen al werd omgezet in een nieuwe overeenkomst voor het komende seizoen.

Toprak Razgatlioglu
Razgatlioglu maakte in 2015 zijn debuut in de WorldSBK paddock in de toenmalige EK Superstock 600 klasse. Na meteen in zijn eerste seizoen de titel te hebben behaald stapte de Turkse coureur het daaropvolgende seizoen over naar de EK Superstock 1000 klasse. Na twee seizoen in deze klasse in de voorste gelederen mee te hebben gedaan was de tijd rijp om in 2018 de overstap te maken naar de World Superbike klasse. Na in zijn debuutseizoen al twee keer een podiumplaats gescoord te hebben wist Razgatlioglu afgelopen weekend in Magny Cours zijn eerste overwinning te behalen in de klasse. Na zaterdag vanaf de zestiende plaats op de grid in de laatste ronde van Race 1 Jonathan Rea terug te verwijzen naar de tweede plaats herhaalde hij het huzarenstukje zondag nogmaals tijdens de Tissot Superole race.

 

Handige links Pirelli French Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App