Officieel: Van Straalen ook in 2023 met het EAB Racing Team in het WorldSSP

1979
glenn-van-straalen
Glenn van Straalen | foto© EAB Racing

Het EAB Racing Team en Glenn van Straalen bundelen in 2023 opnieuw hun krachten in het FIM Supersport World Championship. Na een positief jaar zullen zij het komende seizoen opnieuw samen op jacht te gaan naar topplaatsen in dit sterke bezette kampioenschap.

Hun namen prijkten onlangs al op de vaste deelnemerslijst van het 2023 FIM Supersport World Championship maar Glenn van Straalen en het EAB Racing team hebben nu middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt dat men een overeenkomst voor 2023 heeft getekend. De 22-jarige coureur en het team onder leiding van Ferry Schoenmakers kennen inmiddels een lange en positieve samenwerking. Afgelopen seizoen was een jaar met pieken en dalen jaar voor beide partijen.

Het seizoen begint ijzersterk in Spanje op het Motorland Aragon. Van Straalen reed er twee fantastische wedstrijden en passeerde twee keer als vierde over de finish. De coureur uit Hoogkarspel liet prachtige dingen zien, waaronder tijdens zijn thuiswedstrijd op het TT Circuit Assen. Tijdens de eerste wedstrijd reed hij aan de leiding in het bijzijn van vele Nederlandse fans. De EAB Racing Team coureur weet er uiteindelijk een prachtige tweede plaats te scoren. In Frankrijk reed hij ook een sublieme wedstrijd waarin de Yamaha-coureur eveneens tweede weet te worden na een geweldige race op het circuit van Magny Cours.

Naast enkele podia en meerdere top tien klasseringen was het ook een seizoen met vallen en opstaan. Vele race weekenden komt Van Straalen niet aan de finish, maar hij geeft niet op en met veel doorzettingsvermogen laat hij zien wat hij in huis heeft. Want de coureur uit Hoogkarspel is een echte vechter en dat laat hij meermaals zien. We zien hem terug op een elfde plaats in de eindstand van het kampioenschap, zijn beste seizoen in het WK tot nu toe.

Glenn van Straalen: “In 2023 gaan we weer met EAB Racing Team van start in het Supersport wereldkampioenschap. Ik kijk er naar uit om met hen en Yamaha weer de strijd aan te gaan. Afgelopen seizoen hebben we hele goede weekenden gehad en ben ik ben heel erg blij om nog een jaar in het WK te mogen rijden, daar hebben de prestaties van afgelopen seizoen aan bij gedragen. Ik ben gemotiveerd om het seizoen te beginnen!”

Ferry Schoenmakers – teameigenaar: “We zijn verheugd om de samenwerking met Glenn van Straalen voort te zetten in 2023. Afgelopen seizoen heeft Glenn grote sprongen voorwaarts gemaakt en heeft prachtige dingen laten zien. Daarentegen kan hij zeker nog stappen in de juiste richting maken om nog beter te worden en meer uit zichzelf te halen. Wij als het EAB Racing Team kijken uit naar de start van het nieuwe seizoen. Op naar een succesvol jaar in 2023!”

Het eerste raceweekend vindt plaats op het circuit waar men dit seizoen zijn geëindigd. In het weekend van 24 tot en met 26 februari start het seizoen in Australië op het circuit van Phillip Island. De week voorafgaand aan het eerste raceweekend wordt er ook getest op het Australische circuit van 20 tot en met 21 februari.

Van Straalen is in 2023 de enige vaste Nederlandse coureur in het FIM Supersport World Championship. Jeffrey Buis, in 2022 naast Van Straalen ook een vaste deelnemer, keert in 2023 terug naar het FIM Supersport 300 World Championship, het kampioenschap waarin hij in 2021 wereldkampioen wist te worden.