Xavi Vierge maakt na dit seizoen definitief de overstap naar Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS. Dit nieuws hebben het Belgische Moto2 team en de Spaanse coureur woensdag 22 augustus middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt.

De geruchten waren er natuurlijk al enige tijd maar het is nu officieel: Avi Vierge maakt na dit seizoen de overstap naar Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS. De 21-jarige Spanjaard wordt binnen het Moto2 team de opvolger van de na dit seizoen naar de MotoGP klasse overstappende Joan Mir en de nieuwe teamgenoot van Alex Marquez.

Xavi Vierge: “Ik ben erg blij met dit nieuwe project. Sinds ik in het wereldkampioenschap debuteerde, is het Estrella Galicia 0,0 Marc VDS-team altijd een referentie geweest om te volgen, want hun coureurs vechten elk weekend voor de overwinning. Ik ben erg dankbaar voor de kans die het team en de sponsors mij hebben gegeven. Ik denk dat het werk van de teams volgend jaar beslissend zal zijn met de introductie van de nieuwe Moto2-motor, een machine die voor iedereen nieuw zal zijn. Ik heb ook een goede relatie met Álex Márquez en ik denk dat ons teamwerk het verschil kan maken. We zijn klaar voor deze nieuwe uitdaging.”

Marc Van der Straten: “De vooruitgang die Xavi Vierge tot nu toe heeft geboekt in zijn korte tijd in Moto2 toont aan dat hij getalenteerd en competitief is en geeft aan dat hij een grote toekomst voor zich heeft. Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS heeft altijd al rijders gehad die in staat waren om de top van het Moto2-wereldkampioenschap te behalen, dus we geloven dat we met Xavi en Alex Marquez een geweldige rijderscombinatie hebben voor volgend seizoen.”

Lees ook: De Moto2 stoelendans in kaart gebracht: Is er nog plaats voor Bendsneyder?


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl