Officieel: WorldSBK Assen verplaatst van april naar juli

171
michael-van-der-mark
Michael van der Mark | foto© BMW Motorrad

De Nederlandse ronde van het FIM Superbike World Championship, welke in het weekend van 23 t/m 25 april op het TT Circuit Assen zou worden verreden, wordt definitief verplaatst naar juli. Dit nieuws hebben de FIM en Dorna dinsdagochtend officieel bekend gemaakt.

Naar aanleiding van de aanhoudende COVID-19 pandemie en de daaruit voortvloeiende regelgeving, laten de FIM, overheidsfunctionarissen, het TT Circuit Assen en Dorna WSBK Organization (DWO) weten dat de Dutch Round is uitgesteld naar 23 t/m 25 juli.

Omdat de lokale autoriteiten hebben bepaald dat er tot 1 juni 2021 geen grote evenementen in Drenthe mogen worden gehouden, zal de Dutch Round, die aanvankelijk gepland stond van 23 tot en met 25 april, nu eind juli plaatsvinden.

De FIM en de Dorna WSBK organisatie werken voortdurend samen met de overheidsfunctionarissen en de circuits om de veiligheid van iedereen voorop te blijven stellen. Verdere updates van de 2021 WorldSBK kalender zullen dienovereenkomstig worden gecommuniceerd.

Vooralsnog is Assen dus nog de enige wijziging op de nieuwe voorlopige 2021 WorldSBK kalender. Het Portugese Estoril (07 t/m 09 mei) wordt nu genoemd als mogelijk openingsweekend van het seizoen. Of dit ook daadwerkelijk zo zal zijn is echter zeer twijfelachtig, zowel het doorgaan van het evenement in Estoril maar ook op Donington Park zijn op dit moment zeer twijfelachtig. De verwachting is dan ook dat er op korte termijn nog meer aanpassingen zullen volgen.