Xavi Forés maakt na een afwezigheid van een jaar in 2020 zijn comeback in het FIM Superbike World Championship. De ervaren Spanjaard heeft hiervoor overeenstemming bereikt met Kawasaki Puccetti Racing waar hij de plaats in zal nemen van de naar Yamaha vertrokken Toprak Razgatlioglu.

Xavi Fores is geen onbekende in het FIM Superbike World Championship. De 34-jarige Spanjaard nam deel aan maar liefst 91 WorldSBK races alvorens hij voor het seizoen 2019 geen vaste startplaats wist te verwerven in het kampioenschap en de overstapte maakte naar het Bennetts British Superbike Championship waar hij dit seizoen vier podiumplaatsen wist te scoren.

Maar na één seizoen afwezigheid keert Forés komend seizoen weer teug in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap. De Spanjaard wordt in 2020 binnen Kawasaki Puccetti Racing de opvolger van Toprak Razgatlioglu die voor komend seizoen de nieuwe teamgenoot wordt van Michael van der Mark bij het Pata Yamaha WorldSBK Team.

Xavi Fores: “Ik ben erg blij dat ik weer terug kan keren in het WorldSBK en komend seizoen uit ga komen voor het Kawasaki Puccetti Racing Team. Manuel en Kawasaki hebben de afgelopen seizoenen een zeer sterk team opgebouwd en het was heel gemakkelijk om een deal met hen te sluiten. De motor is erg sterk en ik denk dat deze goed bij mijn rijstijl past. Ik kan niet wachten om voor de eerste keer op de motor te stappen en me voor te bereiden op volgend seizoen om er zo zeker van te zijn dat we met een sterk pakket en in goede conditie aan de eerste ronde in Australië beginnen. Ik wil Kawasaki Europe bedanken voor hun grote inzet en hun steun, en ik wil ook Manuel bedanken voor zijn vertrouwen in mij.”

Naast Forés waren ook Leon Haslam en Leon Camier in de race voor het zitje bij Kawasaki Puccetti Racing. Camier koos echter onlangs voor Barni Racing terwijl het een kwestie van tijd is alvorens Haslam bekend zal gaan maken dat hij komend seizoen de teamgenoot zal worden van Alvaro Bautista binnen het nieuwe Honda World Superbike project.

 

Handige links Motul Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App