Xavi Vierge zal in 2020 in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap uit komen voor het Maleisische Petronas Sprinta Racing Team. Dit nieuws hebben het Maleisische team en de Spaanse Moto2 coureur donderdagochtend wereldkundig gemaakt.

Geen Alex Marquez, geen Luca Marini maar Xavi Vierge wordt in 2020 de nieuwe Moto2 coureur binnen het Petronas Sprinta Racing Team. De voormalig Europees Moto2 kampioen en drievoudig Moto2 podium finishers maakt hiermee de overstap van het Estrella Galicia 0,0 Marc VDS Team naar het Maleisische team dat in 2020 voor het derde jaar actief zal zijn in de klasse.

De 22-jarige Spanjaard wordt komend seizoen de teamgenoot van de momenteel nog van een ernstige handblessure herstellende Khairul Idham Pawi.

Xavi Vierge: “Ik ben echt blij en ik kan niet wachten om aan dit voor mij nieuwe project te beginnen. Petronas Sprinta Racing is een geweldig team; ze strijden al voor overwinningen in de Moto3 en MotoGP en ik hoop dat ik volgend jaar een Moto2 zege aan deze lijst kan toevoegen. Het potentieel is erg groot, ik ken veel van de teamleden en ik heb het gevoel dat ze allemaal erin geloven dat we samen kunnen winnen. Ik ben erg dankbaar voor iedereen die heeft geholpen om deze kans te grijpen en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan. Het eerste doel is om een aantal sterke wintertests af te ronden, zodat we in maart volgend jaar in Qatar kunnen starten om te strijden voor de topklasseringen. Het team heeft de juiste houding en ik weet dat we het samen goed kunnen doen.”

 

Johan Stigefelt – Team Directeur: “We hebben Xavi in ons team opgenomen omdat we weten dat hij een snelle coureur is en we geloven dat hij ons kan helpen om betere resultaten te behalen in de Moto2 klasse. Xavi heeft veel ervaring en we denken dat hij op zal bloeien binnen onze teamstructuur. Hij is de juiste coureur om ons te helpen samen te groeien in deze categorie en zal volgend jaar de perfecte teamleider zijn voor onze tweemans team. Dit jaar was een moeilijk seizoen voor ons in de Moto2, maar met twee motoren en een coureur van Xavi’s kaliber verwachten we betere resultaten in 2020.”

 

Het 2020 Moto2 seizoen gaat op zondag 08 maart 2020 van start op het Losail International Circuit in Doha, Qatar.

 

Handige links GoPro British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App