Xavier Simeon maakt na dit seizoen definitief de overstap naar de koningsklasse. De huidige Moto2 coureur gaat uitkomen voor het Spaanse MotoGP team Reale Avintia Racing. De 28-jarige Belgische coureur maakt hiermee het MotoGP startveld voor komend seizoen compleet.

Xavi Siméon debuteerde in het seizoen 2010 in het MotoGP wereldkampioenschap als 2009 World FIM Superstock 1000 kampioen in de dat seizoen nieuwe Moto2 klasse. Sindsdien heeft hij voor verschillende Moto2 teams gereden, stond hij in 2013 tijdens de Franse Grand Prix in Le Mans voor het eerst op het podium en wist hij twee jaar later op de Sachsenring zijn eerste Moto2 zege te scoren. De Belg plaatste zich daarmee op de lijst van Belgische Grand Prix winnaars naast Didier de Radiguès en Julien Vanzeien Vanzeebroeck.

Na het tekenen van een overeenkomst bij Reale Avintia Racing wordt Simeon, naast De Radiguès, de tweede Belgische coureur ooit die actief is geweest in de koningsklasse.

Xavier Simeon: “Dit is een fantastische kans en ik heb er al vele jaren hard voor gewerkt. Ik ben erg blij dat ik deze droom, die ik al sinds mijn jeugd heb, kan verwezenlijken. Dag in dag uit heb ik er alles aan gedaan om dit te bereiken. Mijn inspanningen, in combinatie met die van Freddy Tacheny en de mensen van Zelos, worden uiteindelijk uitbetaald en ik moet ze hiervoor allemaal bedanken. Ik veroverde mijn wereldtitel in Superstock 1000 klasse met een Ducati en ik ben blij dat ik nu met het merk uit Bologna met het team Reale Avintia Racing deze stap kan maken. Ik kijk er echt naar uit om voor het eerst op de Ducati te mogen stappen. Ik wil nogmaals al mijn partners en fans bedanken voor het geloof in mij en de steun die ze aan deze nieuwe uitdaging geven!”

Simeon wordt in 2018 bij Reale Avintia Racing de teamgenoot van de Spanjaard Tito Rabat.

 

Handige links Gran Premio Movistar de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag