Ai Ogura heeft vrijdagmiddag in de tweede vrije training op Le Mans in Frankrijk de snelste rondetijd van de dag gereden voor Sic58 Squadra Corse coureurs Niccolò Antonelli en Tatsuki Suzuki. Voor veel teams was het een dure sessie met maar liefst elf crashes.

De tweede vrije training voor de Moto3 klasse op het Le Mans Bugatti Circuit in Frankrijk ging vrijdagmiddag om 13:15 uur van start. Inmiddels was de felle zon achter de wolken verdwenen maar de buitentemperatuur was aangenaam met zo’n 21°C.

De baanomstandigheden leken gunstig aangezien de rondetijden van FP1 al gauw verbroken werden. Toch waren er een groot aantal crashes te zien en het was niet duidelijk of dit door het asfalt kwam, of dat de coureurs extra hard aan het pushen waren aangezien de weersverwachtingen voor morgen zijn dat het gaat regenen.

Darryn Binder, Sergio García en Lorenzo Dalla Porta crashten bij het uitkomen van bocht 12 (Garage Bleu), Riccardo Rossi, Vicente Perez en Niccolò Antonelli kwamen ten val bij het insturen voor bocht 7 (Musée), Aron Canet ging onderuit in de laatste bocht voor start / finish (Reccordement) en Romano Fenati maakte de grootste klapper van allemaal mee met een flinke high-sider bij het insturen van de Chemin Aux Beoufs chicane. De Italiaan werd vervolgens naar het medical centre gebracht voor een check-up.

Doordat de snelste veertien coureurs na de drie vrije trainingen een rechtstreekse plaats in Qualifying 2 bemachtigen en de voorspellingen voor FP3 morgenochtend niet gunstig zijn werd er in de slotfase van deze tweede vrije training nog eens flink gepusht.

Het was de Japanner Ai Ogura die met een 1’42.147 de snelste rondetijd van de dag reed voor Sic58 Squadra Corse coureurs Niccolò Antonelli en Tatsuki Suzuki. De vierde tijd werd gereden door Andrea Migno voor Albert Arenas en Tony Arbolino, daarachter stonden Aron Canet, Gabriel Rodrigo, Raúl Fernández, Dennis Foggia, Jaume Masia, Lorenzo Dalla Porta, Kaito Toba en Romano Fenati in de top veertien geklasseerd.

Verdere crashes waren er nog voor John McPhee, Jaume Masia en een tweede deze sessie voor Dalla Porta. Met name Masia had zichzelf hierbij flink toegetakeld, hij werd weggedragen op een brancard.

De derde vrije training voor de Moto3 klasse op het Le Mans Bugatti Circuit in Frankrijk gaat zaterdagochtend om 09:00 uur van start met de kwalificatie om 12:35 uur.

 

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App