O’Halloran en Brookes winnen British Superbike races 2 en 3 op Oulton Park

276
Jason O'Halloran (22) komt als winnaar over de finish voor Christian Iddon (21) - Oulton Park | foto© British Superbike Championship

Jason O’Halloran en Josh Brookes hebben zondagmiddag de tweede en derde British Superbike race van het weekend gewonnen op Oulton Park. In het kampioenschap zijn de verschillen weer een stuk kleiner geworden.

Op zaterdagmiddag werd al de eerste British Superbike race van het weekend op Oulton Park verreden, deze werd gewonnen door Jason O’Halloran. De Australiër was daardoor de grote favoriet voor race 2 en race 3 op zondagmiddag.

Race 2
De vanaf pole position vertrokken Jason O’Halloran startte goed en nam de leiding in handen voor McAMS Yamaha teamgenoot Tarran Mackenzie en Christian Iddon. Het drietal wist al gauw een gaatje te slaan richting de concurrentie.

Josh Brookes reed daarachter op de vierde plaats met Andrew Irwin en en Danny Buchan. Leider in het kampioenschap Glenn Irwin kon zich aansluiten bij dat groepje maar richting het einde van de race moest hij de strijd staken vanwege een technisch probleem aan zijn Honda CBR1000RR-R Fireblade.

O’Halloran kon een hoog tempo aan houden waardoor hij net genoeg afstand had richting Iddon en Buchan waardoor er geen aanval kon worden geplaatst in de laatste ronde. O’Halloran behaalde zijn tweede zege van het weekend voor Iddon en Buchan. Brookes kwam als vierde over de finish voor Lee Jackson, Andrew Irwin, Tarran Mackenzie, Bradley Ray, Luke Mossey en Peter Hickman in de top tien.

Race 3
Aan het einde van de dag ging de derde BSB race van start op Oulton Park. De vanaf pole position vertrokken Josh Brookes nam de leiding in handen voor Jason O’Halloran, Christian Iddon, Lee Jackson en Danny Buchan met daarachter broers en Honda coureurs Glenn Irwin en Andrew Irwin. Laatstgenoemde kreeg echter al gauw te maken met een technisch probleem aan zijn Fireblade waardoor hij de pitbox op moest zoeoken.

Het zat allemaal dichtbij elkaar maar Brookes maakte optimaal gebruik van de sterke punten van zijn Ducati Panigale V4R waardoor O’Halloran het niet voor elkaar kreeg een inhaalactie in te zetten op het smalle Oulton Park.

Vanwege een foutje van Iddon in de slotfase van de race verloor ook O’Halloran kostbare tijd waardoor Brookes uiteindelijk met meer dan een seconde voorsprong als winnaar over de finish kwam. Iddon maakte er een 1-2 van voor het VisionTrack Ducati team met Lee Jackson daarachter op de derde plaats. Verder eindigden Jason O’Halloran, Danny Buchan, Glenn Irwin, Bradley Ray, Peter Hickman, Tarran Mackenzie en Luke Mossey in de top tien.

Glenn Irwin staat met 178 gescoorde punten nog steeds aan de leiding in het kampioenschap maar dankzij het sterke weekend van Jason O’Halloran (en het uitvallen van Irwin in race 2) heeft de Australiër 176 punten achter zijn naam. Josh Brookes staat derde met 168 punten.

Nederlanders
De British Supersport klasse reed op zondag hun tweede race van het weekend waarin Rob Hartog vijftiende werd en Jorel Boerboom als zeventiende over de finish kwam (zevende in GP2).

Het volgende British Superbike evenement vindt plaats in het weekend van 2, 3 en 4 oktober op Donington Park.

Handige links British Superbikes Oulton Park – 2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.