Jason O’Halloran heeft zaterdagmiddag de eerste British Superbike race van het weekend op Oulton Park gewonnen. In een spannende race wist de Australiër zijn eerste overwinning van het seizoen te behalen voor Christian Iddon en Danny Buchan.

Dit weekend wordt alweer de vierde ronde van het British Superbike Championship verreden op Oulton Park, het kampioenschap telt dit jaar slechts zes raceweekenden. Jason O’Halloran pakte zaterdag aan het begin van de middag pole position in de British Superbike klasse voor leider in het kampioenschap Glenn Irwin en Bradley Ray.

Glenn Irwin kwam in de eerste race het beste van zijn plaats en ging als leider de eerste bocht in voor zijn jongere broertje en Honda teamgenoot Andrew Irwin maar polesitter Jason O’Halloran mengde zich al gauw in deze strijd.

Aan het einde van de tweede ronde had O’Halloran de leiding alweer overgenomen terwijl ook VisionTrack Ducati (team van Paul Bird) coureur Christian Iddon begon aan te kloppen in het duel voor het podium. Het gehele veld zat lange tijd dicht bij elkaar en pas aan het einde wisten O’Halloran, Iddon, Andrew Irwin, Danny Buchan en Bradley Ray een gaatje te slaan.

Richting de slotfase van de race leek O’Halloran even weg te kunnen rijden maar tot aan de finish bleef de kopgroep toch dicht bij elkaar. Uiteindelijk bleef de Australiër van het McAMS Yamaha team foutloos en kwam hij als winnaar over de streep, nota bene reed hij de snelste rondetijd in de laatste ronde van de race. O’Halloran maakt al jaren deel uit van het BSB kampioenschap maar het was pas zijn tweede zege in de Superbike klasse. Iddon kwam als tweede over de finish met Buchan daarachter op P3. Kampioenschapsleider Glenn Irwin moest in de slotfase een aantal plaatsen toegeven en kwam uiteindelijk als vijfde over de finish, wel heeft hij momenteel nog een voorsprong van dertig punten richting de naar de tweede plaats gekomen O’Halloran. Bekijk de volledige uitslagen in de link onderaan dit artikel.

Nederlanders
Rob Hartog en Jorel Boerboom (GP2 klasse) waren er dit weekend ook weer bij op Oulton Park en reden op zaterdag hun kwalificatie en eerste race in de British Supersport klasse. Vanaf de 24e startplaats kwam Hartog als zeventiende over de finish, Boerboom startte vanaf de 26e plaats op de grid (11e GP2 coureur) en kwam als 21e (achtste in GP2) in de race over de finish.

Op zondag worden de tweede en derde British Superbike race van het weekend verreden op Oulton Park met daarnaast ook veel actie in de andere klassen.

 

Handige links British Superbikes Oulton Park – 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App