Oliveira dit weekend niet meer in actie op Sepang International Circuit

56
Miguel Oliveira | foto© Red Bull KTM Tech 3

Miguel Oliveira heeft vrijdag na afloop van de eerste vrije training besloten om dit MotoGP weekend op het Sepang International Circuit niet meer in actie te komen. Zijn blessures na de zware crash in Australië bleken nog te ernstig te zijn om plaats te nemen op de KTM RC16 van het Red Bull KTM Tech 3 team. 

Het was een gewaagd besluit om dit weekend toch van start te gaan op het Sepang International Circuit in Maleisië. Miguel Oliveira kwam slechts zes dagen geleden met zeer hoge snelheid ten val bij het ingaan van de eerste bocht op Phillip Island in Australië. De Portugees hield hierbij blessures aan beide polsen over en het betekende einde weekend. Toch besloot de Red Bull KTM Tech 3 coureur om af te reizen naar Maleisië om het weer te proberen.

Met slechts vier gereden ronden keerde Oliveira gauw terug naar de pitbox en werd er meteen een ijszak op zijn polsen geplaatst. Het was duidelijk dat dit weekend te vroeg kwam voor de Portugees en de blessures te hevig zijn om de KTM RC16 aan tand te voelen op het veeleisende en zeer warme Sepang International Circuit in Maleisië.

Met name met het oog op de nieuwe 2020 KTM wil Oliveira, KTM en het Tech 3 team geen risico’s nemen en is besloten om dit weekend te laten schieten. Of de Moto3 en Moto2 vicewereldkampioen het in Valencia nog gaat proberen is niet bekend.

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App