Op zondagmiddag was het Miguel Oliveira die de Moto2 race op het Automotodrom Brno wist te winnen. Na een gevecht tot de finishlijn met Luca Marini was het de Portugees die als winnaar uit de strijd kwam voor de Italiaan. Pecco Bagnaia maakte het podium compleet. Bo Bendsneyder kwam al in de eerst ronde ten val dankzij een crash van zijn collega’s, NTS RW Racing GP coureurs Joe Roberts en Steven Odendaal kwamen als 18e en 19e over de streep. 

Ondanks dat de temperatuur nog hoog was, was er een aantal wolken boven het Tsjechische Automotodrom Brno te zien waardoor de felle zon niet rechtstreeks op het asfalt scheen en te temperaturen daardoor net iets lager waren.

Polesitter Luca Marini kende een goede start en ging als leider de eerste bocht in voor Alex Márquez, Xavi Vierge, Miguel Oliveira, Pecco Bagnaia, Brad Binder, Mattia Pasini en Lorenzo Baldassarri. De leidende acht coureurs gingen meteen het gevecht aan en zetten in de eerste aantal ronden meteen een aantal inhaalacties in.

Voor Bo Bendsneyder, teamgenoot Remy Gardner en Joan Mir sloeg het noodlot in de eerste ronde al toe. Bij het ingaan van bocht 5 was het de Australische Gardner die het achterwiel van huidig Moto3 wereldkampioen Mir aantikte waardoor het tweetal richting de grindbak ging. Bendsneyder kon zijn collega’s niet meer ontwijken waardoor hij ook richting de grinbak ging en ook ten val kwam. Het gevaarlijkste was nog dat de machine van Mir via de luchtkussens naast de baan bovenop de Nederlander landde en hij gevangen zat onder de Estrella Galícia 0,0 MarcVDS Kalex. Uiteindelijk liep het allemaal goed af maar was de race al na 5 bochten ten einde gekomen.

Het was een intense strijd tussen de leidende coureurs waarbij er een groot aantal inhaalacties werden ingezet. De leidende groep wist al snel los te breken van de rest van het veld.

Voor Alex Márquez kwam de race ook vroegtijdig ten einde aangezien hij na een knappe manoeuvre de voorkant van zijn Kalex verloor bij het ingaan van de laatste bocht en onderuit schoof. Zelf bleef hij ongedeerd.