Ongelukkig einde van ONK SuperCup 600 seizoen voor Glenn van Straalen

471
glenn-van-straalen
Glenn van Straalen | foto© Jan Timmerman - JTS fotografie

Glenn van Straalen had op een andere eind gehoopt van zijn ONK SuperCup 600 seizoen. Tijdens de seizoensfinale in lastige omstandigheden kwam de coureur van NIWA Racing in beide races ten val, waardoor hij geen aanspraak meer kon maken op de Nederlandse titel.

Glenn van Straalen kwam zaterdag 10 oktober met NIWA Racing in actie op de Kawasaki ZX-6R tijdens seizoenfinale van het ONK SuperCup 600 kampioenschap. Ondanks dat de coureur uit Hoogkarspel twee races had gemist, kon hij nog steeds Nederlands kampioen worden. De drie ONK races die Glenn had gereden in 2020, had hij allemaal gewonnen. Hierdoor stond de 20-jarige coureur voorafgaand aan het evenement tweede in het kampioenschap en had hij tien punten minder dan de nummer één Victor Steeman. In de kwalificatie begon het gedurende de sessie steeds harder te regenen. Het was daarom belangrijk om in de openingsfase een snelle tijd te zetten. Deze situatie pakte voor Glenn niet goed uit, waardoor hij vanaf de zesde startpositie aan de races moest beginnen.

Bij de start van de eerste race was het droog, maar de baan was nog deels nat. De rijders gingen van start op regenbanden. Glenn had een goede start en dook als derde de Haarbocht in. Helaas kwam er al snel een einde aan zijn wedstrijd. Bij het aanremmen voor de tweede bocht was de coureur uit Hoogkarspel iets te gretig, waardoor hij ten val kwam. Door deze nulscore maakte Glenn geen kans meer op de titel. In de tweede race was de baan droog. Glenn kwam deze keer als vierde weg, maar wist zich binnen korte tijd op te werken naar de tweede positie. De Kawasaki-coureur zette de jacht op de leider in. In de derde ronde ging het opnieuw fout, toen Glenn op een totaal onverwachts moment de voorkant verloor en crashte. Dit was uiteraard niet het einde wat Glenn van zijn SuperCup 600 seizoen had voorgesteld.

Glenn van Straalen: “Een racedag om snel te vergeten. In de kwalificatie zat het al niet helemaal mee. Op het verkeerde moment waren we op de baan en stonden we op P6 op de grid. In Race 1 was er een droog spoor, maar we gingen wel op regenbanden uit. Na een goede start lag op ik op P3. Ik was iets te gretig in de eerste ronde en ging onderuit. De tweede race was droog en koud. Ik had geen slechte start en won in de eerste ronden wat plaatsen. Ik probeerde tempo op te bouwen, maar verloor ineens de voorkant op een moment dat ik totaal niet had verwacht. Het zat niet mee in de seizoensfinale. Ik wil NIWA Racing bedanken voor dit seizoen in het ONK en IDM!”

Volgende week rijdt Glenn op de Yamaha R6 van het MPM Routz Racing Team tijdens de laatste ronde van het World Supersport kampioenschap op het circuit van Estoril in Portugal.

Handige links finale races OW Cup Assen 2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.