ASSEN – Het DeeCee Jeugd Racing Team heeft in de persoon van Lennart van Houwelingen weer een (super)talent in huis gehaald. Teammanagers Jan Huberts en Martin van Genderen kunnen trots zijn op deze jonge veelbelovende wegrace-coureur.

ASSEN – Het DeeCee Jeugd Racing Team heeft in de persoon van Lennart van Houwelingen weer een (super)talent in huis gehaald. Teammanagers Jan Huberts en Martin van Genderen kunnen trots zijn op deze jonge veelbelovende wegrace-coureur. De pas 14-jarige Lennart Houwelingen die op het TT circuit van Assen zijn eerste race reed opende het nieuwe seizoen bijzonder succesvol met een fraaie derde plaats ! Het jonge talent uit Hardinxveld die uitkomt in Yamaha TZR 125cc Cup kon met een zeer voldaan gevoel terugkijken. ,,Hier had ik vooraf helemaal niet op gerekend” klinkt het nog enigszins verbaasd na afloop van de wedstrijd uit de mond van Houwelingen. ”Zeker gezien de regen die net voor de start van de wedstrijd met bakken uit de hemel kwam vallen. Ik had nog nooit in de regen gereden, laat staan geracet. Maar het ging gewoon super. In het begin heb ik het rustig aan gedaan vooral toen er enkele coureurs die voor mij reden ten val kwamen. Dat wilde ik perse voorkomen in mijn debuut-race. Uitrijden en aan de finish komen was mijn doel vandaag en dat heb ik bereikt”.

Lennart van Houwelingen, die drie jaar aan motocross heeft deelgenomen, in de klasse 80cc grote wielen, maakte op het TT circuit van Assen zijn wegrace-debuut. Tijdens de twee trainingen, die voorafgaande de wedstrijd worden verreden, liet Lennart Houwelingen een bijzonder sterke indruk achter door zijn vijfde startplaats. Was het in de eerste training nog droog, tijdens de tweede en beslissende tijdtraining kwam de regen met bakken uit de hemel vallen. ,,Op sommige plaatsen was de baan spekglad en was het uitkijken geblazen. De motorfiets voelde goed aan waardoor ik meer zelfvertrouwen kreeg onder deze weersomstandigheden maar ik hoopte in de wedstrijd op droog weer”.

Direct na de start maakte de jonge DeeCee Yamaha coureur een bliksemstart door na de eerste ronde de derde plaats voor zich op te eisen en deze gedurende de wedstrijd vast te houden. ,,Natuurlijk was ik voor de race behoorlijk gespannen. Alles was nieuw voor mij maar het ging eigenlijk automatisch. Ik had een superstart en kon gelijk met de kopgroep mee strijden. Enkele rijders wilden in het begin van de wedstrijd duidelijk teveel wat ze moesten bekopen met een schuiver. Op zo’n moment speelt er heel wat door je hoofd. Je wilt perse niet ten val komen en daardoor reed ik in het begin best wel gespannen. Maar het ging elke ronde beter en ondanks wat wegglijden aan de achterkant voelde ik mij elke ronde sterker worden. Ik wist dat er podiumplaats er inzat en ik wilde in mijn eerste wedstrijd natuurlijk niets liever dan op het podium staan. Dat het mij gelukt is heb ik mede te danken aan het hele DeeCee Team met alle monteurs en begeleiders. Zij hebben veel werk verricht voor mij en veel tips gegeven. Daar ben ik hun veel dank verschuldigd.
De volgende wedstrijd is op zondag 20 mei op het TT circuit. Daar komen ook de andere jongens van het DeeCee Racing Team aan de start die op die dag hun tweede race voor het Nederlands Kampioenschap rijden. Van hun kan ik uiteraard ook het nodige leren”