Cliff Kloots is vrijdagmiddag in Oschersleben winnaar geworden van de eerste ONK SuperCup 1000 race van het weekend. De Yamaha coureur kwam na twaalf ronden als eerste over de finish voor Danny van der Sluis en Renzo van Emmerik.

De OW Cup is dit weekend te gast op de Motorsport Arena Oschersleben. Voor de ONK SuperCup 100 coureurs, die dit weekend samen in actie komen met de ONK ProCup 1000 klasse, stonden er vrijdag twee kwalificatietrainingen en de eerste race op het programma.

Kwalificaties
Met een snelste rondetijd van 1’28.199 gereden in de tweede kwalificatie was het Cliff Kloots die de pole voor zich opeiste. Renzo van Emmerik noteerde de tweede rondetijd gevolgd door Danny van der Sluis, Thijs Peeters en Kenny Tournel.

Race
Bij de start was het Thijs Peeters die op de voor hem nieuwe BMW het snelst weg was maar al snel was het de vanaf de pole vertrokken Kloots die de leiding overnam en Van Emmerik en Van der Sluis in zijn kielzog meekreeg. Emmerik wist in eerste instantie goed in het spoor te blijven van Kloots terwijl Van der Sluis op de derde plaats rijdend alle zeilen bij moest zetten om aan het achterwiel te komen van de op de tweede plaats rijdende BMW coureur.

Het lukte de Staphorster uiteindelijk om aan het achterwiel te komen en even later Van Emmerik te passeren. De leidende positie van Kloots kwam echter niet meer in gevaar en na twaalf ronden was het de Yamaha coureur die dan ook als winnaar werd afgevlagd.

Van der Sluis werd op ruim drie seconden van de winnaar tweede terwijl Van Emmerik een kleine vijf seconden achter Kloots als derde de zwart/wit geblokte vlag zag.

Peeters werd op vierendertig seconden van de winnaar als vierde afgevlagd voor de opnieuw sterk acterende jongedame Jolanda van Westrenen.

Tournel beëindigde de wedstrijd als zesde voor Alexander Klaassen, Michel Visser, Michel Burger en Rudmer Wiersma die daarmee tevens de best geklasseerde ONK ProCup 1000 coureur werd in deze gecombineerde race.

 

Rinze Luimstra, in deze klasse ook veelvuldig in de top tien te vinden, besloot enkele dagen voorafgaand aan het evenement niet af te reizen naar Oschersleben en af te zien van deelname. De reden van de Fries was echter wel een bijzondere. Op de terugweg van de vorige OW Cup races in het Franse Dijon kreeg Luimstra in Frankrijk te maken met autopech. De motor werd door een collega coureur mee teruggenomen uit Frankrijk, maar helm, pakken en gereedschap bleven achter in de bus. De bus zou vervolgens door de ANWB teruggebracht worden naar Nederland, zij het dat dit tot op heden nog niet gelukt is vanwege de vakantiedrukte. Om nu speciaal voor deze race in het Duitse Oschersleben eerst nog weer terug te rijden om de benodigde materialen op te halen was iets teveel van het goede.

Zaterdag komen de ONK SuperCup en ONK ProCup 1000 coureurs nogmaals in actie voor hun tweede race van het weekend.

 

Handige links OW Cup Oschersleben:

Tijdschema en volledige uitslagen

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App