Cliff Kloots is zaterdag in het Franse Dijon–Prenois winnaar geworden van de tweede ONK SuperCup 1000 race van het weekend. De Yamaha coureur was het slimst in een door een bandenpoker gekenmerkte race voor Jaimie van Sikkelerus en Jolanda van Westrenen.

Na een zonnige, warme en droge eerste dag vrijdag in Dijon–Prenois waar twee kwalificaties en de eerste race van het weekend werden verreden kregen de OW Cup coureur zaterdagochtend in Frankrijk met andere weersomstandigheden te maken.

Flinke onweersbuien en regen in de vroege ochtenduren zorgden in eerste instantie voor een kletsnat Frans circuit. Werd de warm-up zaterdagochtend verreden op een natte baan, rond de klok van 11:30 uur bij de start van de tweede gecombineerde ONK SuperCup 1000 – ONK ProCup 1000 race van het weekend bleek de baan zo goed als droog, zij het niet dat een dreigende wolkendek elke minuut de situatie weer kon doen veranderen.

Race 2
Bij de start is het de vanaf de pole vertrokken Danny van de Sluis die de leiding neemt maar na de eerste ronde is het Cliff Kloots die als leider doorkomt voor Jaimie van Sikkelerus, Van der Sluis, Rinze Luimstra en Alexander Klaassen.

Kloots neemt meteen flink afstand van de rest van het veld, hij heeft na twee ronden al een voorsprong op weten te bouwen van maar liefst acht seconden op Van Sikkelerus en elf seconden op Van der Sluis die respectievelijk als tweede en derde doorkomen.

Luimstra weet vervolgens ten koste van Van der Sluis naar de derde plaats te komen en het moge duidelijk zijn dat gezien het verschil in rondetijden dat de bandenkeuze in deze wedstrijd een grote rol zal gaan spelen. Blijft het droog, of komen de donkere wolken in rap tempo dichterbij en gaat het opnieuw regenen……..duidelijk is dat Kloots en enkele anderen hopen op het eerste terwijl het overige deel van het veld een schietgebedje doet voor de tweede optie.

Kloots rijdt gemiddeld zo’n vier à vijf seconden per ronde sneller rond dan de rest van het veld en heeft halverwege de twaalf ronden tellende race inmiddels een voorsprong van bijna een halve minuut op de op de tweede plaats rijdende Van Sikkelerus. Luimstra volgt op de vierde plaats voor Van der Sluis, Renzo van Emmerik, Jolanda van Westrenen, Klaassen, Michel Knoef, Flip van Bel (eerste ONK ProCup 1000 coureur) en Camiel Blokhuizen.

In de achtste ronde zien we Van Emmerik ten koste van Van der Sluis naar de vierde plaats komen terwijl even later ook Van Westrenen de winnaar van de eerste race weet te passeren.

De regen blijft uit en het is na twaalf ronden Kloots die zijn Yamaha YZF-R1 op intermediate banden als eerste over de finish stuurt. Op ruim 50 seconden wordt Van Sikkelerus tweede terwijl Van Westrenen in de slotfase haar opmars beloond ziet worden met een fantastische derde plaats door Van Emmerik in de voorlaatste ronde terug te verwijzen naar de vierde plaats.

Luimstra wordt vijfde voor Van der Sluis die met de zesde plaats de laatste coureur is die niet door de winnaar gelapt is en in dezelfde ronde weet te finishen.

Op één ronde wordt Klaassen als zevende afgevlagd voor Camiel Blokhuizen, de snelste ONK ProCup 1000 coureur Florian Töpler en Michel Knoef.

ONK ProCup 1000
Zoals al genoemd werd Florian Töpler als winnaar afgevlagd. Filip van Bel (12e algemeen) en Pieter Hakvoort (15e algemeen) mochten na afloop als tweede en derde met de Duitser mee naar het podium.

 

Handige links OW Cup Circuit Dijon-Prenois:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App