ONK SuperCup 1000: Overtuigende zege voor Danny van der Sluis in Assen

399
danny-van-der-sluis
Danny van der Sluis | foto© Jan Timmerman - JTS fotografie

Danny van der Sluis heeft zaterdagmiddag op overtuigende wijze de vierde ONK SuperCup 1000 race van het seizoen op zijn naam geschreven. De Staphorster kwam na elf ronden als winnaar over de finish voor Vasco van der Valk en zijn buurman Frank Nieman.

Kwalificatie
Voorafgaand aan de zaterdag aan het einde van de dag te verrijden wedstrijd kwamen de ONK SuperCup 1000 coureurs twee keer in actie voor een kwalificatiesessie. Het was Danny van der Sluis die hierin met een snelste ronde van 1’40.647 de pole voor zich opeiste voor Nigel Walraven, Vasco van der Valk, Frank Nieman en Renzo van Emmerik.

Race
Maar liefst veertig coureurs stonden er zaterdagmiddag aan de start voor de twaalf ronden tellende race. Bij de start was het de vanaf de pole vertrokken Van der Sluis die meteen de leiding nam maar al in de eerste ronde ging het op een tweetal plaatsen mis. Een drietal rijders kwamen in de eerste bocht ten val en vervolgens was er een crash in de Ruskenhoek, al met al goed voor een rode vlag situatie.

Wat volgde was een herstart voor een race over elf ronden. Bij deze start was het Walraven die meteen de leiding nam voor teamgenoot Van der Valk. Het was echter Van der Valk die na de eerste ronde als leider doorkwam voor Walraven, Van der Sluis, Nick Vlaar en Nieman.

Van der Sluis nam in de tweede ronde meteen revanche door de leiding in handen te nemen voor Van der Valk, Nieman, Vlaar en de naar de vijfde plaats teruggevallen Walraven.

Niet veel later wist Van der Sluis een gaatje te slaan op Van der Valk en Nieman die met elkaar duelleerden voor de tweede en derde plaats en op hun beurt iets afstand hadden weten te nemen van Vlaar en Walraven terwijl Van Emmerik op de zesde plaats rijdend duidelijk iets dichter bij zijn voorgangers wist te komen.

Van der Sluis wist vervolgens ronde na ronde iets meer afstand te nemen van de achtervolgers waar Walraven de aansluiting vond bij Nieman en Van der Valk.

Halverwege de race was het Van der Sluis fier aan de leiding, op ruim vier seconden gevolgd door het drietal Walraven, Van der Valk en Nieman terwijl Van Emmerik en Vlaar op ruim acht seconden de vijfde en zesde plaats in handen hadden.

In het tweede deel van de race kwam de leiding van Van der Sluis geen moment meer in gevaar. Achter de Staphorster was het daarentegen een prachtige strijd waarbij Walraven, Van der Valk en Nieman niets voor elkaar onder deden.

Na elf ronden was het dan ook Van der Sluis – eerder deze week nog actief in het IDM – die als winnaar de finish passeerde. Van de achtervolgers was het Van der Valk die aan het langste eind trok en de tweede plaats voor zich opeiste voor Nieman.

Walraven moest in de slotfase afhaken in de strijd voor de tweede plaats. De Kawasaki coureur zag in de laatste ronde ook nog Van Emmerik langszij komen. Van Emmerik werd hierdoor vierde terwijl Walraven genoegen moest nemen met de vijfde plaats.

Vlaar eindigde uiteindelijk als zesde gevolgd door Thijs Peeters, de snelle jongedame Jolanda van Westrenen, Rick Kooistra en Joris Lentfert.

Overige races
Jeroen Kok (ONK ProCup 1000), Jarno Fredriks (ONK SportCup 1000), Hans van den Brink  (ONK ProCup 600) en Joey Louwes (ONK SuperCup 600) zegevierden zaterdag in de overige categorieën.

Handige links OW Cup Assen 12-09-2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.