Rinze Luimstra heeft besloten om zijn actieve motorsport carrière te beëindigen. De ONK SuperCup 1000 coureur heeft via social media bekend gemaakt zijn helm per direct aan de wilgen te hangen.

Na twee seizoenen in de KNMV SuperCup 600, een seizoen KNMV SuperCup 1000, een seizoen ONK Dutch Superbike en de laatste zes seizoenen actief te zijn geweest in de ONK SuperCup 1000 klasse van de OW Cup houdt Rinze Luimstra het voor gezien. De coureur uit het Friese Harkema geeft er de voorkeur aan om mijn tijd door te brengen met zijn gezin i.p.v. zijn Yamaha YZF-R1.

Rinze Luimstra: “Na Marco Melandri, Jorge Lorenzo en Marc Eusman heb ik ook de moeilijke beslissing genomen om een punt te zetten achter mijn actieve race carrière. Na 10 seizoenen is het tijd om meer tijd met ons gezin door te brengen in plaats van de vele uren met mijn Yamaha R1. Bij deze wil ik speciaal mijn vrouw en kinderen bedanken voor hun begrip. Grote dank gaat ook uit naar mijn monteurs voor de hulp en de tijd die ze hebben vrijgemaakt voor onze mooie sport. En misschien wel het belangrijkste, sponsoren bedankt voor de steun van de afgelopen jaren.”

Luimstra eindigde in 2017 als vierde in de eindstand van het ONK SuperCup 1000 kampioenschap. In 2018 en 2019 werd de Fries echter keer op keer geplaagd door tegenslag, vanwege deze tegenslagen moest hij in 2018 en 2019 genoegen nemen met respectievelijk de negende en veertiende plaats in de eindstand.

 

Handige links OW Cup finale Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App