Nigel Walraven heeft zaterdag op het TT Circuit Assen de twee laatste ONK SuperCup 1000 races van het seizoen op zijn naam geschreven. De in Zolder al tot kampioen gekroonde Suzuki coureur was in beide races van de dag het snelst voor Danny van der Sluis en Cliff Kloots.

Race 1
Bij de start was het de vanaf de tweede plaats vertrokken Nigel Walraven die meteen de leiding nam met in zijn kielzog de van pole vertrokken Cliff Kloots, Danny van der Sluis, Toine Gierkink en Bas Leneman.

Walraven, die tijdens de voorgaande race in Zolder de titel al veiligstelde, bleef de leiding in handen houden met in zijn kielzog Kloots en iets verder naar achteren Van der Sluis. Dit drietal reed ver weg bij de rest van het veld. In de derde ronde sloeg Walraven een flink gat op Kloots die op zijn beurt een ronde later Van der Sluis langszij zag komen.

De minder goede gestarte Renzo van Emmerik wist ronde na ronde een plaats te winnen om in de zevende van de tien ronden tellende race ten koste van Gierkink naar de vierde plaats te komen.

Vooraan het veld veranderde vervolgens niets meer en het was dan ook Walraven die zijn voorsprong wist te consolideren en na tien ronden als winnaar over de finish kwam. Van der Sluis passeerde op ruim vier seconden als tweede de finish terwijl Kloots de derde en laatste podiumplaats veiligstelde door op veertien seconden van de winnaar de eindstreep te passeren.

Van Emmerik werd vierde gevolgd door Gierkink, Yme Jan Hofstee, Alexander Klaassen, Jolanda van Westrienen, Roel Hoekstra en Kenny Tournel.

Race 2
Bij de start was het Kloots die het snelst weg was voor Van der Sluis, Van Westrenen en Gierkink terwijl Walraven vanaf de tweede plaats een mindere start kende en pas als vijfde de eerste bocht indook.

Bij de eerste doorkomst was het nog steeds Kloots aan de leiding gevolgd door Van der Sluis terwijl Walraven alweer was opgeklommen naar de derde plaats en Van Westrenen en Gierkink een plaats terug had verwezen.

Een ronde later was Walraven al ten koste van Van der Sluis naar de tweede plaats gekomen terwijl Kloots nog fier aan de leiding reed.

In de vierde ronde moest ook Kloots zijn meerdere erkennen in de op stoom gekomen Walraven en was het de 2018 kampioen die de leiding in handen had gevolgd door Kloots en Van der Sluis die twee achtereenvolgende ronden zijn eigen persoonlijk beste tijd op het TT Circuit Assen aan wist te scherpen.

Halverwege de tien ronden tellende race was het dan ook Van der Sluis die als tweede doorkwam achter de nog steeds aan de leiding rijdende Walraven en voor Kloots, Van Westrenen en de ten koste van Gierkink naar de vijfde plaats gekomen Van Emmerik.

In het tweede deel breidde Walraven zijn leidende positie ronde na ronde nog iets uit om uiteindelijk na tien ronden voor de tweede keer deze dag als winnaar de finish te passeren. Van der Sluis werd opnieuw tweede terwijl Kloots net als in de eerste wedstrijd van de dag nu ook de laatste podiumplaats voor zich opeiste.

Van Westrenen sloot deze laatste race van het seizoen af op een zeer verdienstelijke vierde plaats voor Van Emmerik, Gierkink, Klaassen, Roel Hoekstra, Tournel terwijl Leneman de top tien completeerde.

Eindstand kampioenschap
Walraven werd onlangs in Zolder al tot 2018 ONK SuperCup 1000 kampioen gekroond, Kloots stelde dit weekend met twee derde plaatsen de tweede plaats veilig terwijl Van der Sluis na afloop van de laatste race voldoende punten had om het seizoen als derde af te sluiten.

 

Handige links OW Cup finale TT Circuit Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App