ONK SuperCup 1000: Walraven wint openingsrace van het seizoen in Assen

310
nigel-walraven
ONK SuperCup 1000 race 2019: Nigel Walraven (1) voor Pepijn Bijsterbosch en Danny van der Sluis | foto© Jan Timmerman

Nigel Walraven is zaterdagmiddag in Assen winnaar geworden van de eerste ONK SuperCup 1000 race van het seizoen. De Suzuki coureur was op het TT Circuit Assen het snelst tijdens de tien ronden tellende race voor Danny van der Sluis en Pepijn Bijsterbosch.

Alvorens de eerste wedstrijddag van het seizoen van start ging was het al duidelijk dat Rinze Luimstra niet van de partij. De Fries kwam vrijdag tijdens een vrije training op het TT Circuit Assen op hoge snelheid ten val. Luimstra zelf bleef daarbij ongedeerd, zijn Yamaha daarentegen liep dusdanig veel schade op waardoor het niet mogelijk was op tijdens de eerste wedstrijddag van het seizoen van start te gaan.

Zaterdagochtend werden er twee kwalificatietrainingen verreden. Tijdens deze sessie was het Nigel Walraven die met een snelste rondetijd van 1’41.413 de pole voor zich opeiste voor Pepijn Bijsterbosch en Danny van der Sluis.

Bij de start van de race was het de van pole vertrokken Walraven die meteen een de leiding in handen nam voor Bijsterbosch, Van der Sluis, Cliff Kloots en Thijs Peeters.

Walraven wist vervolgens een klein gaatje te slaan op Bijsterbosch, Van der Sluis en Kloots. Na vier ronden kon Kloots het tempo van Bijsterbosch en Van der Sluis niet meer volgen.

Halverwege de race was het nog steeds Walraven aan de leiding, op bijna twee seconden gevolgd door Bijsterbosch en Van der Sluis en Kloots op ruim zeven seconden terwijl Renzo van Emmerik ten koste van Peeters naar de vijfde plaats was gekomen.

Niet veel later wist Van der Sluis ten koste van Bijsterbosch naar de tweede plaats te komen terwijl Walraven zijn voorsprong consolideerde.

In de slotfase kwam de voorsprong van Walraven geen moment meer in gevaar, de Suzuki coureur passeerde na tien ronden dan ook als winnaar de finish. Van der Sluis en Bijsterbosch maakten er achter de winnaar tot aan de finish een spannend duel van voor de tweede en derde plaats. Van der Sluis wist dit in zijn voordeel te beslissen door op de finish Bijsterbosch 0,101 seconde voor te blijven.

Kloots passeerde op ruim 19 seconden van de winnaar als vierde de finish voor Van Emmerik, Peeters en de opnieuw zeer sterk voor de dag komende Jolanda van Westrenen. Alexander Klaassen, Jeroen Rensel en Jörg Bosker completeerden in deze eerste wedstrijd van het seizoen de top tien.