ONK SuperCup 300: Een vriendelijk geprijsde machine bij Edwin Ott en Ten Kate

99

Voor coureurs die komend seizoen van start willen gaan in de ONK SuperCup 300 klasse van de OW Cup is er goed nieuws. Het in het Noord-Hollandse Uitgeest gevestigde Edwin Ott Motoren en Ten Kate Racing Products in Nieuwleusen hebben namelijk een passend en vriendelijk geprijsde machine voor deze klasse opgebouwd.

ONK SuperCup 300
In 2019 gaat de ONK SuperCup 300 wederom van start in de OW Cup competitie. Insteek is dat deelnemers in deze klasse rij-ervaring gaan verzamelen op circuits als het TT Circuit Assen voordat zij de overstap maken naar een 600cc of 1000cc klasse.

De ONK SuperCup 300 kan met eigen huldiging en eigen klassement geïntegreerd worden binnen de ONK ProCup 600.

De ONK ProCup 600 kent als klasse-limiettijd een rondetijd langzamer dan 1.51 min. op het TT Circuit Assen. CRT Holland en de OW Cup hebben in het verleden meerdere malen twee klassen samengevoegd totdat een klasse over voldoende deelnemers beschikte om als eigen klasse verder te gaan. Mocht in 2019 de ONK SuperCup 300 zo snel groeien dat deze klasse 24 rijders gaat krijgen zal de organisatie keuzes in deelnemende klassen op een OW Cuprace gaan maken. Het seizoen 2019 zal derhalve een seizoen worden waar het animo van deelnemers gekoppeld moet worden aan de startgelegenheid.

De OW Cup is tevens de enige competitie waarin rijders zich binnen de eigen competitie kunnen ontwikkelen en doorstromen van de 300cc naar de 600cc en van de 600cc naar de 1000cc. Hiervoor is de ONK SuperCup 300 dan ook de perfecte instapmogelijkheid!

Kostenplaatje
Een belangrijk aspect in iedere klasse van de motorsport, dus ook in de ONK SuperCup 300, is het kostenplaatje. Edwin Ott Motoren uit Uitgeest en Ten Kate Racing Products uit Nieuwleusen hebben een passend en vriendelijk geprijsde machine voor deze klasse opgebouwd.

Klik op deze link voor info over de Yamaha YZF R3:

https://www.ott-motoren.nl/product/yamaha-yzf-r3-race-klaar/

Klik op deze link voor info over de Honda CBR 500R:

https://tenkateracing.com/new-bikes/let-s-race-cbr500r-ssp300

Reglement
Het FIM-reglement voor de ONK SuperCup 300 zal leidend zijn en de motoren dienen te voldoen aan de geluidnormen welke beschreven zijn in het OW Cup technisch reglement 2019. Deelnemers vanaf 13 jaar zijn toegestaan in de ONK SuperCup 300. Deelnemers die niet over aantoonbare race-ervaring op permanente circuits beschikken zoals bv. TT Circuit Assen dienen de CRT-licentiecursus op vrijdag 5 april 2019 op het TT Circuit Assen te volgen.

Vragen?
Voor vragen of inschrijvingen stuur je een mail naar CRT Holland: [email protected]


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App