Marc Buchner is zaterdagmiddag in Oschersleben winnaar geworden van de tweede ONK SuperCup race van het weekend. De Duitser was oppermachtig tijdens de vijftien ronden tellende race, Nick Vlaar en Frank Nieman eindigden respectievelijk als tweede en derde.

Bij de start van de race was het Nick Vlaar die de leiding nam voor Marc Buchner en Jeroen Hilster. Niet veel later was het Buchner die Vlaar wist te passeren en de leiding over wist te nemen en al snel weg wist te rijden bij de rest van het veld.

Vlaar hield vervolgens de tweede plaats stevig in handen terwijl Frank Nieman ten koste van Hilster naar de derde plaats wist te komen.

De top drie bleef vervolgens gelijk maar Hilster kreeg het achter het drietal flink aan de stok met Eduard Troost. Het tweetal wisselde dan ook een aantal keren van positie voor de vierde plaats in de race.

De leidende positie van Buchner kwam de gehele race geen moment in gevaar en het was dan ook de Duitser die na vijftien ronden als winnaar werd afgevlagd. Op ruim vijfentwintig seconden werd Vlaar tweede terwijl zeven seconden achter Vlaar Nieman als derde werd afgevlagd.

Hilster wist de strijd voor de vierde plaats uiteindelijk in zijn voordeel te beslissen en een fractie voor Troost de finish te passeren.

Corne Heikamp werd in deze race zesde gevolgd door Joey Louwes, Quentin Koers, Joris Lentfert en Rick Kooistra.

 

Handige links OW Cup Oschersleben:

Tijdschema en volledige uitslagen

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App