Jaimie van Sikkelerus heeft zaterdag op Circuit Dijon-Prenois beide ONK SuperCup 600 races op zijn naam geschreven. De Noord-Hollander was in de eerste race van de dag het snelst voor Jeroen Hilster en Joey Louwes terwijl later op de dag opnieuw Louwes en Kirsi Kainulainen als tweede en derde met Van Sikkelerus mee naar het podium mochten.

Voor de ONK SuperCup 600 coureur stonden er vrijdag twee kwalificaties op het programma. Jeroen Hilster was hierin het snelst voor Jaimie van Sikkelerus en Joey Louwes, zij mochten dan ook zaterdag tijdens de twee te verrijden races vanaf de pole beginnen.

Race 1
Bij de start is het Jaimie van Sikkelerus die de leiding neemt voor de vanaf de pole vertrokken Jeroen Hilster, Corné Heikamp, Joey Louwes en Frank Nieman.

Vooraan het veld blijft de situatie gelijk maar in de tweede ronde zijn het Eduard Troost en Nieman die terugvallen naar respectievelijk de zevende en achtste plaats nadat de twee Staphorsters Ivar Doornbos en Rick Kooistra langszij zagen komen.

Doornbos valt vervolgens in de derde ronde en ziet zijn race vroegtijdig eindigen terwijl Troost zich weet te herpakken en binnen een paar ronden achter de nog steeds aan de leiding rijdende Van Sikkelerus en Hilster naar de derde plaats weet te komen.

Van Sikkelerus heeft halverwege de twaalf ronden tellende race zijn voorsprong aan de leiding rijdend uit weten te breidden naar meer dan zeven seconden op de op de tweede plaats rijdende Hilster. Troost volgt op de derde plaats op bijna 20 seconden voor Heikamp, Kooistra, Joey Louwes en de dames Kirsi Kainulainen en Anne van Gaalen. Nieman en Joris Lentfert komen halverwege de race op respectievelijk de negende en tiende plaats door.

Van Sikkelerus lijkt zijn riante voorsprong in het tweede deel van de race met succes te verdedigen maar als het opnieuw begint te regenen wordt het een ander verhaal. Hilster komt ronde na ronde dichterbij en zit met nog twee ronden te gaan aan het achterwiel van de Noord-Hollander. Maar de ervaren Van Sikkelerus weet de aanvallen van Hilster met succes af te slaan en komt na twaalf ronden als winnaar over de finish, zij het met een miniem verschil van slechts 0,162 sec. op Hilster die tweede wordt.

Louwes weet in de slotfase Troost nog te passeren en zo de laatste podiumplaats voor zich op te eisen. Troost wordt vierde voor Kainulainen, Heikamp, Kooistra, Van Galen, Nieman en Rein Saris.

Patricia Kok wordt elfde en zorgt daarmee dat er maar liefst drie dames binnen de top elf te vinden zijn in deze race.

Race 2
Voor de start van deze tweede race van de dag werd het al duidelijk dat een goede bandenkeus in deze race weleens bepalend kon zijn aangezien het af en toe licht begon te spetteren. Op de startgrid zagen we dan ook coureurs die gokten op een volledige droge race en een deel van het veld dat de keuze maakte om op intermediate banden van start te gaan.

Bij de start is het Van Sikkelerus die de leiding neemt en na de eerste ronde als leider doorkomt voor Louwes, Nieman, Kainulainen en Van Galen. Bij de derde doorkomst is het Heikamp die een aantal plaatsen heeft weten te winnen en de derde plaats inneemt.

Vervolgens wordt het duidelijk dat de lichte regen in het voordeel is van de rijders die gekozen hebben voor intermediate of regenbanden want we zien een aantal regulier frontrunners steeds verder terugzakken.

Halverwege de race is het nog steeds Van Sikkelerus aan de leiding op ruime afstand gevolgd door Louwes, Heikamp, Kainulainen en Van Gaalen.

In de negende ronde is het Kainulainen die Heikamp weet te passeren en naar de derde plaats komt.

De leidende positie van Van Sikkelerus komt in het tweede en laatste deel van de race geen moment meer in gevaar en de Noord-Hollander komt na twaalf ronden voor de tweede keer deze dag als winnaar over de finish. Louwes wordt op ruim dertien seconden van de winnaar als tweede afgevlagd terwijl Kainulainen haar geluk niet op kan en na hij keurige vijfde plaats in de eerste race van de dag nu als derde wordt afgevlagd.

Heikamp eindigt in deze race als vierde voor Van Galen, Frank Nieman, Kooistra, Rein Saris en Kok die dit keer ervoor zorgt dat er in deze tweede race van de dag maar liefst drie dames in de top negen weten te finishen.

Selwin Hamden completeert de top tien in deze tweede Franse ONK SuperCup 600 race van het weekend.

 

Handige links OW Cup Circuit Dijon-Prenois:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App