Jaimie van Sikkelerus heeft zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen de derde ONK SuperCup wedstrijd van het seizoen op zijn naam geschreven. De Honda coureur kwam na 12 ronden als eerste over de finish voor Bryan Schouten en Arne de Wintere. Aangezien Van Sikkelerus, en ook De Wintere, als gastrijders deelnamen scoorde Schouten bij zijn comeback het maximale aantal punten voor het kampioenschap.

Kwalificaties
Tijdens de twee kwalificaties was het Jaimie van Sikkelerus die met een snelste rondetijd van 1’43.017 de pole voor zich opeiste. Bryan Schouten, na zeven maanden niet op de motor gereden te hebben zaterdag als invaller optredend voor de geblesseerde Manual Wienen binnen Oosterveen’s Racing, kwalificeerde zich als tweede voor Arne de Wintere, Djim Ulrich en Thijs Peeters.

De zesde startplaats tijdens de kwalificatie werd een prooi voor Joris Lentfert gevolgd door Nick Vlaar, Frank Nieman, Joey Louwes en Suzuki coureur Guus Boes.

Wedstrijd
Bij de start was het de vanaf de pole vertrokken Van Sikkelerus die meteen de leiding nam en na de eerste ronde als leider doorkwam voor de minder gestarte Schouten, die in de eerste ronde al een groot aantal plaatsen goed had gemaakt, Vlaar, Ulrich en De Wintere.

In de tweede ronde ging het mis voor Koers, de coureur uit Assen kwam in bocht 12 ten val met als gevolg einde wedstrijd.

Terwijl Van Sikkelerus nog steeds aan de leiding ging was het Schouten die alle zeilen bijzette om de aansluiting te vinden bij de normaalgesproken in de WorldSSP klasse uitkomende Honda coureur.

Achter het tweetal streden Vlaar en De Wintere voor de derde plaats terwijl Nieman naar de vijfde plaats in de race was gekomen.

Van Sikkelerus gaf vooraan het veld geen krimp en het lukte Schouten niet om dichterbij te komen, sterker nog de voormalig Grand Prix coureur en IDM Supersport kampioen moest ronde na ronde iets meer prijsgeven terwijl Vlaar en De Wintere op enige afstand nog steeds met elkaar in een stevige strijd verwikkeld waren voor de laatste podiumplaats.

In de zevende ronde was het Corne Heikamp die ten val kwam in Mandeveen en daarmee vroegtijdig een einde zag komen aan zijn race.

De leidende positie van Van Sikkelerus kwam de rest van de wedstrijd geen moment meer in gevaar. De coureur uit het Noord-Hollandse Akersloot kwam na twaalf ronden dan ook als eerste over de finish op ruim zes seconden gevolgd door Schouten en op ruim negen seconden door De Wintere die in de slotfase Vlaar van zich af wist te schudden.

Een slecht gestarte Peeters wist gedurende de wedstrijd een groot aantal plaatsen goed te maken en als vijfde de eindstreep te passeren voor Nieman, Eduard Troost, Louwes en Ulrich die in deze race de top tien completeerde.

Aangezien Van Sikkelerus en De Wintere als gastrijders deelnamen aan deze wedstrijd ging het maximale aantal punten naar Schouten voor Vlaar en Peeters. De als elfde en twaalfde over de streep gekomen Lentfert en Ivar Doornbos.

 

Handige links OW Cup Assen 19-05-2018:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag