ONK SuperCup 600: Van Straalen wint in Assen openingswedstrijd van het seizoen

71
glenn-van-straalen
Glenn van Straalen (30) voor Victor Steeman (72) | foto© Jan Timmerman - JTS fotografie

Glenn van Straalen is zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen als winnaar afgevlagd tijdens de eerste ONK SuperCup 600 race van het seizoen. De tweede plaats werd een prooi voor Victor Steeman terwijl de Duitser Marc Buchner na afloop als derde met de twee Nederlanders mee mocht naar het podium.

Op een volledig droog TT Circuit Assen gingen zaterdagmiddag om 16:15 uur de lichten op groen voor de eerste ONK SuperCup race van het seizoen.

Bij de start was het de vanaf de pole vertrokken Victor Steeman die de leiding nam, bij de eerste doorkomst was het echter Glenn van Straalen die als eerste doorkwam voor Steeman, Jeroen Hilster, Marc Buchner en Finn de Bruin.

Van Straalen en Steeman wist meteen een gaatje te slaan terwijl even daarachter Buchner in de tweede ronde Hilster wist te passeren en ten koste van de Lentink Sports Racing coureur naar de derde plaats wist te komen.

De Bruin wist zich vervolgens alleen rijdend op de vijfde plaats te handhaven terwijl Joey Louwes, Per Behmer, Robert Voogd, Leon Stolte en Reinier Saris in de vierde ronde op gepaste afstand de top tien completeerden.

Steeman wist vervolgens ronde na ronde iets dichterbij de aan de leiding rijdende Van Straalen te komen terwijl Buchner zich op zijn beurt op de derde plaats los wist te rijden van Hilster.

Van Straalen onderkende het gevaar, noteerde in de daaropvolgende ronden een snellere rondetijd met het gevolg dat de onderlinge afstand weer rond de 1,5 seconden kwam te liggen.

In de slotfase van de race kwam de leidende positie van de Kawasaki dan ook niet meer in gevaar en na tien gereden ronden ging de wist in deze race dan ook naar de vanaf de tweede plaats op de grid vertrokken Van Straalen.

Steeman passeerde op bijna vier seconden van Van Straalen als tweede de zwart/wit geblokte vlag terwijl Buchner met de derde plaats de derde en laatste podiumplaats voor zich opeiste.

Hilster kwam eenzaam rijdend op de vierde plaats over de finish, hetzelfde gold voor de op ruim 38 seconden van de winnaar als vijfde afgevlagde De Bruin.

Behmer, Louwes, Selwin Hamden, Stolte en Voogd completeerden met de plaatsen zes tot en met tien in deze eerste race van het seizoen de top tien.

De als zesde gefinishte Behmer verscheen in deze race als gastrijder aan de start, de Duitser scoorde hiermee dus geen punten voor het kampioenschap waardoor de nummers zeven, acht, negen, tien en elfde een plaats opschoven en Saris de laatste coureur werd binnen de tien als het gaat om de punten.

Over een week, zaterdag 18 juli, staat op het TT Circuit Assen de tweede OW Cup ronde van het seizoen op het programma. Net als deze openingswedstrijden zal ook deze dag, vanwege de nog beperkende maatregelen rondom de uitbraak van het coronavirus, achter gesloten deuren en derhalve zonder publiek worden verreden.

 

Handige links OW Cup Assen 11-07-2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App