Ook 2021 editie North West 200 afgelast vanwege Covid-19 pandemie

219
north-west-200
Start North West 200 race - 2019 | foto© The North West 200

De organisatoren van de North West 200 hebben woensdag 20 januari middels een officieel persbericht bekend gemaakt dat ook de 2021 editie van het bekende Roadracing evenement is afgelast. Net als in 2020 is het evenement van de kalender gehaald vanwege de nog steeds aanhoudende COVID-19-pandemie.

Opnieuw vervelend nieuws voor de Roadracing fans, de 2021 editie van de North West 200 gaat voor het tweede jaar op rij niet door. Het Noord-Ierse wegrace-evenement treft hiermee hetzelfde lot als o.a. de legendarische Isle of Man TT.

Onderstaand de verklaring welke de North West 200 organisatie woensdag 20 januari wereldkundig maakte.

Het is met grote spijt dat de Coleraine en District Motor Club Ltd het niet doorgaan van de 2021 editie van de fonaCab Nicholl Oils North West 200 moeten aankondigen.

Het officiële advies van de overheid en de volksgezondheidsambtenaren heeft duidelijk gemaakt dat de gevolgen van het Coronavirus nog geruime tijd zullen aanhouden, ondanks de uitrol van het vaccinatieprogramma. Onder die omstandigheden, en na veel nadenken, denkt het Clubcomité dat het nagenoeg onmogelijk is om het evenement dit jaar te laten doorgaan.

Een noodplan dat voorzag in het uitstellen van de raceweek van mei tot augustus werd in overweging genomen. Echter, met zoveel tijd, kosten en personeel dat betrokken is bij de planning en voorbereiding van de NW200, is het risico bij het uitvoeren van een dergelijk plan te groot vanwege de voortdurende onzekerheid over zowel de effecten van het virus op onze gemeenschap als de omvang van de beperkingen die gericht zijn op het onderdrukken van het virus.

De belangrijkste prioriteit van de Coleraine Club moet zijn om de veiligheid en het welzijn van niet alleen de betrokkenen bij het evenement, maar ook de bewoners van de noordkust en verder weg gelegen gebieden te waarborgen. Het zou voor de organisatoren uiterst moeilijk, zo niet onmogelijk, zijn om het aantal mensen dat tijdens de raceweek naar het gebied reist te beperken, wat op zijn beurt een aanzienlijk risico voor de plaatselijke bevolking zou kunnen vormen. Dat is een situatie die niet kan worden overwogen.

Hoewel uiterst teleurstellend, is de beslissing om de NW200 voor het tweede jaar op rij af te gelasten de enige verantwoorde actie die de Coleraine Club kan nemen. We willen onze oprechte dank betuigen aan al onze trouwe sponsors, officials en vrijwilligers voor hun begrip en steun.

Wij verontschuldigen ons ook voor het eventuele ongemak van de annulering en hopen dat deze tijdige interventie de teams en concurrenten die normaal gesproken aan ons evenement zouden deelnemen, kan helpen bij het maken van alternatieve plannen.

De Coleraine en District Motor Club wil ook graag iedereen bedanken die ons heeft gesteund door hun boekingen te behouden gedurende deze moeilijke periode.

Ons reserveringsteam zal de komende weken contact met ons opnemen, aangezien we nu uitkijken naar 2022 wanneer een voorlopige datum van 8-14 mei is toegewezen voor wat hopelijk de terugkeer van de raceweek op het grootste motorsportevenement van Ierland zal zijn.

Tot die tijd vragen we iedereen om veilig te blijven en het officiële advies op te volgen ter ondersteuning van de mensen in de frontlinie van de strijd tegen het Coronavirus.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App