Ook Alex Márquez behaalt pole position op Aragón, Bendsneyder 21e

8
V.l.n.r. Augusto Fernández, Alex Márquez en Brad Binder - MotorLand Aragón | foto© Nico Schneider

Alex Márquez heeft zaterdagmiddag net als zijn oudere broer pole position behaald op MotorLand Aragón. De Spanjaard was het sterkst in de tweede kwalificatiesessie voor de Moto2 klasse voor Augusto Fernández en Brad Binder. Nederlander Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als 21e, NTS RW Racing GP teamgenoot Simone Corsi kwam naar de 26e tijd.

De laatste kwalificatiesessie van de dag op het MotorLand Aragón was die voor de Moto2 klasse. De zon stond fel aan de hemel en zorgde voor gunstige omstandigheden op het Spaanse circuit nadat de dag regenachtig begon.

Q1
De coureurs die na de drie verreden vrije trainingen buiten de top veertien geklasseerd stonden kregen in deze eerste kwalificatiesessie om alsnog een plaats te bemachtigen in Q2.

Het was de Moto2 rookie Fabio di Giannantonio, voor lange tijd leider in de race op Misano, die in deze eerste kwalificatiesessie met een 1’52.768 als snelste afsloot voor landgenoten Andrea Locatelli, Marco Bezzecchi en de verrassende Somkiat Chantra waardoor zij verder mochten naar Q2. Stefano Manzi kwam naar de vijfde tijd wat hem een negentiende startplaats oplevert voor Enea Bastianini en Nederlander Bo Bendsneyder. Jesko Raffin, vervanger van Marcel Schrötter, reed de achtste tijd voor Joe Roberts en Dominique Aegerter. NTS RW Racing GP coureur Simone Corsi klokte de twaalfde tijd wat resulteert in een 26e startplaats.

Q2
Tot slot was het aan de achttien snelste Moto2 coureurs om uit te vechten wie er zondagmiddag vanaf pole position mag starten. Thuisrijder en leider in het kampioenschap Alex Márquez reed een 1’52.225 en dit was genoeg voor pole position op zijn thuiscircuit. Augusto Fernández, concurrent in het kampioenschap en winnaar van de race een week geleden op Misano, kwalificeerde zich als tweede met KTM coureur Brad Binder daarachter op de derde plaats. Achter het drietal eindigden Luca Marini, Tom Lüthi, Jorge Navarro, Xavi Vierge, Nicolo Bulega, Sam Lowes en Iker Lecuona in de top tien.

De Moto2 race is zondagmiddag de laatste van de dag en gaat om 14:30 uur van start.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App