Net als Marc Marquez zal ook Cal Crutchlow zich dinsdag in het ziekenhuis melden voor een medische ingreep. De LCR Honda Team coureur blijkt aan zijn crash, zondagochtend in de warmp-up van de Gran Premio Red Bull de Andalucía, toch een breuk in zijn linkerhand (schippersbotje) te hebben overgehouden.

De herstart van het 2020 MotoGP seizoen is niet voor iedereen vlekkeloos verlopen. Naast een vervelende schouderblessure van Team Suzuki Ecstar coureur Alex Rins, de bovenarm breuk en mogelijke zenuwbeschadiging van Marc Marquez blijkt ook de schade van Cal Crutchlow groter dan aanvankelijk werd gedacht.

Crutchlow kwam zondagochtend tijdens de warm-up op het circuit van Jerez ten val in bocht 8 van het Zuid-Spaanse circuit. De LCR Honda Team coureur werd na de crash overgebracht naar het medical centre aangezien hij hard op zijn hoofd terecht was gekomen. De artsen constateerden dan ook een hersenschudding en nekletsel. Na deze eerste medische check werd Crutchlow uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis in Jerez voor het maken van een CAT-scan. De scans brachten niets ernstigs aan het licht maar de LCR Honda Castrol werd wel gedwongen om af te zien van deelname aan de in de middag te verrijden MotoGP race.

Na teruggekeerd te zijn in de paddock werd Crutchlow verzocht om rust te nemen. Van die rust kwam echter niet heel veel. Even na het vallen van de finishvlag van de MotoGP race keerde de Brit namelijk terug naar het ziekenhuis vanwege de steeds erger wordende pijn in zijn linkerpols. Deze nieuwe scan resultaten verklaarden de pijn, er bleek namelijk sprake te zijn van een kleine breuk in het zogenaamde schippersbotje. (scaphoid)

In overleg met de medische staf van MotoGP wereldkampioenschap is besloten dat Crutchlow een arthroscopische operatie zal ondergaan waarbij er een kleine bevestigingspin aangebracht zal worden, een pin die het genezingsproces moeten bevorderen. Bij geen verdere complicaties en alles volgens de verwachting verloopt zal Crutchlow volgend weekend tijdens het tweede Grand Prix weekend op het circuit van Jerez gewoon aan de start kunnen verschijnen.

Handige links Gran Premio Red Bull de España 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen – (test woensdag)
Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App