Naast Stefan Bradl zal ook Bradley Smith komend weekend tijdens de Gran Premio Red Bull de España middels een wildcard aan de start verschijnen. De Brit zal als Aprilia MotoGP testcoureur een derde Aprilia bemannen naast Aleix Espargaró en Andrea Iannone.

Bradley Smith zal komend weekend in Jerez voor de tweede keer dit seizoen in actie komen als coureur in de MotoGP klasse. Na zijn wildcardoptreden in Qatar heeft de Britse Aprilia MotoGP testcoureur ook voor de eerste Europese Grand Prix van het seizoen in Jerez de la Frontera een wildcard toegewezen gekregen.

Smith zal met het Aprilia MotoGP testteam de derde Aprilia in zetten naast de twee Aprilia Racing Team Gresini coureurs Aleix Espargaró en Andrea Iannone.

Bradley Smith: “Ik ben echt blij dat ik weer deel mag nemen aan een MotoGP weekend als Aprilia wildcard coureur. Concurreren tegen de andere rijders is zeker spannender dan ze thuis op TV te moeten bekijken! We hebben twee testen gedaan in Jerez na mijn eerste wildcard optreden in Qatar, waar we paar mooie stappen voorwaarts hebben kunnen zetten. Ik hoop dat onze hulp nuttig zal zijn voor Aleix en Andrea om de Europese wedstrijden beter te benaderen.”

In eerste instantie zou Smith komend weekend in Jerez actief zijn als coureur in de nieuwe FIM Enel MotoE World Cup als vaste coureur voor Team One Energy Racing. Vanwege de verwoestende brand eerder dit jaar tijdens de Official MotoE test in Jerez gaat deze eerste race echter niet door.

 

Handige links Red Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App