Ook voor Motorsportschool Zolder zijn het momenteel zware tijden vanwege de uitbraak van het coronavirus. De afgelopen drie maanden was er op de Omloop van Terlaemen dan ook geen motorgeluid te horen. Inmiddels is daar verandering in gekomen en worden de zogenaamde trackdays langzaam maar zeker weer opgestart.

Donderdag 11 juni trad er een flinke groep snelle rijders aan om de nodige ronden af te leggen op het, van een compleet nieuwe asfaltlaag voorziene, circuit van Zolder.

IDM Superbike coureurs Pepijn Bijsterbosch, Bastien Mackels en Tim Eby maakten er de nodige kilometers evenals Limburger Mike Cleutjens. IDM Supersport 600 rijder Milan Merckelbagh kwam rechtstreeks van een test in Oschersleben door naar Zolder en kreeg daar o.a. gezelschap van SWPN – Stichting Zorgeloos Kind coureur Sander Kroeze, Apreco rijder Joep Overbeeke en 2019 IDM Supersport 300 kampioen Angelo Licciardi die donderdag op een Kawasaki ZX6R van het Zwitserse Weber team zijn rondjes aflegde.

Vanuit de World Superport 300 klasse verschenen Scott Derou, Koen Meuffels en Jeffrey Buis van het MTM Kawasaki team op de baan. Ook IDM-toppers als Colin Velthuijzen en SRTD rijder Ruben Bijman waren van de partij evenals de broertjes van Calster en de 2019 kampioen in de Yamaha R 125 Cup, Levie Badie. Kleine vreemde eend in de bijt was Zonta van den Goorbergh op zijn European Talent Cup Moto 3 machine.

De trainingsdag werd mede georganiseerd door Werner Daemen. De Belg is naast manager van het EGS-Alpha-Van Zon-BMW IDM SBK team ook manager van het officiële BMW Endurance World Championship fabrieksteam. Kenny Foray draaide namens dat team de nodige ronden op de Endurance BMW.

Uiteraard draaide het voor alle rijders om het maken van kilometers en het testen van diverse zaken op deze dag waar dit keer de normale stringente geluidsrestricties achterwege gelaten mochten worden.

Racesport.nl fotograaf Tiny Kolsters reisde donderdag naar Zolder en schoot o.a. de onderstaande foto’s.
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App