Ook Circuit Zolder start activiteiten weer op

378
Buis-Bijman-Velthuizen
Jeffrey Buis voor Ruben Bijman en Colin Velthuizen | foto© Tiny Kolsters

Ook voor Motorsportschool Zolder zijn het momenteel zware tijden vanwege de uitbraak van het coronavirus. De afgelopen drie maanden was er op de Omloop van Terlaemen dan ook geen motorgeluid te horen. Inmiddels is daar verandering in gekomen en worden de zogenaamde trackdays langzaam maar zeker weer opgestart.

Donderdag 11 juni trad er een flinke groep snelle rijders aan om de nodige ronden af te leggen op het, van een compleet nieuwe asfaltlaag voorziene, circuit van Zolder.

IDM Superbike coureurs Pepijn Bijsterbosch, Bastien Mackels en Tim Eby maakten er de nodige kilometers evenals Limburger Mike Cleutjens. IDM Supersport 600 rijder Milan Merckelbagh kwam rechtstreeks van een test in Oschersleben door naar Zolder en kreeg daar o.a. gezelschap van SWPN – Stichting Zorgeloos Kind coureur Sander Kroeze, Apreco rijder Joep Overbeeke en 2019 IDM Supersport 300 kampioen Angelo Licciardi die donderdag op een Kawasaki ZX6R van het Zwitserse Weber team zijn rondjes aflegde.

Vanuit de World Superport 300 klasse verschenen Scott Derou, Koen Meuffels en Jeffrey Buis van het MTM Kawasaki team op de baan. Ook IDM-toppers als Colin Velthuijzen en SRTD rijder Ruben Bijman waren van de partij evenals de broertjes van Calster en de 2019 kampioen in de Yamaha R 125 Cup, Levie Badie. Kleine vreemde eend in de bijt was Zonta van den Goorbergh op zijn European Talent Cup Moto 3 machine.

De trainingsdag werd mede georganiseerd door Werner Daemen. De Belg is naast manager van het EGS-Alpha-Van Zon-BMW IDM SBK team ook manager van het officiële BMW Endurance World Championship fabrieksteam. Kenny Foray draaide namens dat team de nodige ronden op de Endurance BMW.

Uiteraard draaide het voor alle rijders om het maken van kilometers en het testen van diverse zaken op deze dag waar dit keer de normale stringente geluidsrestricties achterwege gelaten mochten worden.

Racesport.nl fotograaf Tiny Kolsters reisde donderdag naar Zolder en schoot o.a. de onderstaande foto’s.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App