Naast de reeds zes bevestigde Nederlanders zal ook Finn de Bruin in 2019 aan de start verschijnen in het FIM World Supersport 300 Championship. De coureur uit Julianadorp zal uit gaan komen voor het Italiaanse Team Trasimeno.

Nadat Finn de Bruin in 2018 de titel wist te behalen in de Nederlandse Yamaha R3 Cup werd hij uitgenodigd voor de Yamaha R3 Masterclass. Tijdens dit evenement, waar onder meer Michael van der Mark als coach aanwezig was, wist De Bruin een plaats in de Yamaha bLUcRU af te dwingen.

Met deze uitnodiging op zak ging De Bruin hard aan de slag om het benodigde budget bij elkaar te krijgen. Toen onlangs de eerste voorlopige startlijst door de FIM en Dorna bekend werd gemaakt ontbrak de Noord-Hollander nog op deze lijst, maar hier komt nu verandering in en word De Bruin naast Scott Deroue, Robert Schotman, Victor Steeman, Koen Meuffels, Dion Otten en Jeffrey Buis de zevende Nederlander die we in 2019 uit zien komen in de lichtste klasse van het WK Superbike.

Lees ook: 2019 WorldSSP 300 startlijst: 50 coureurs, zes Nederlanders

De Bruin zal uit gaan komen voor Team Trasimeno waar hij de Italiaan Kevin Sabatucci als teamgenoot krijgt.

De start van De Bruin in het WK wordt onder meer mogelijk gemaakt met ondersteuning van de SRNH en SRTD, deze stichtingen begeleiden jong talent. De SRNH is op dit moment ook nog volop bezig om De Bruin in 2019 een aantal wedstrijden mee te laten rijden met het Pearle Gebben Racing Team, waar hij de afgelopen twee jaar voor gereden heeft. Een aantal van deze races zullen op het TT Circuit Assen verreden worden. Zo kunnen sponsoren en fans De Bruin ook nog een aantal keren live in actie zien op Nederlandse bodem.

”Wij zijn enorm trots op dit prachtige resultaat en denken dat Finn competitief aan de start van het seizoen zal staan, aldus Pearle Gebben Racing Teammanager Jasper Iwema.

Na vier jaar 300 ervaring, met als hoogtepunten in 2016 een titel in het KTM RC390 kampioenschap en winst in de KTM World Finals en in 2018 de titel in de Yamaha R3 Cup, zijn de verwachtingen hooggespannen. De KNMV heeft dan ook besloten om De Bruin de NOC*NSF status N.T. te geven, wat staat voor “Nationaal Talent”.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App