Ook Melandri bestraft na incident met Davies in Jerez

34
Marco Melandri (33) | foto© Randy van Maasdijk

Het FIM WorldSBK Stewards Panel heeft naast Jonathan Rea ook Marco Melandri bestraft voor een ongeoorloofde actie tijdens de Acerbis Spanish Round. Melandri kreeg de straf naar aanleiding van het incident in de tweede WorldSBK race met Chaz Davies.

Marco Melandri en Chaz Davies kwamen zondagmiddag in Jerez tijdens de tweede WorldSBK race van de Acerbis Spanish Round beiden ten val. De crash gebeurde op het moment dat Melandri de Ducati coureur aan de binnenkant wilde passeren maar elkaar daarbij raakte met alle gevolgen van dien.

Na afloop van de race liet Davies meteen al weten dat hij de actie van Melandri niet kon waarderen, de Ducati stak zijn ongenoegen dan ook niet onder stoelen of banken.

Chaz Davies: “Het grootste probleem is dat Marco Marco is. Hij zal zich niet verontschuldigen, het zal om welke reden dan ook wel mijn schuld zijn.”

Melandri daarentegen was een hele andere mening toegedaan.

Marco Melandri: “Voor mij was het een normaal race-ongeluk. Chaz nam de bocht hoger dan normaal en was erg langzaam. Dus ik ging naar binnen en zat al op de kurbstones. Ik neem aan dat hij me niet heeft gezien. Hij gooide de deur dicht en raakte me. Toen hij me raakte, was het voorwiel ineens weg maar op dat moment lag ik wel al een halve motorlengte voor hem.”

Niet veel na de crash werd al bekend dat het incident ‘under investigation’ was en dat het FIM WorldSBK Stewards Panel een onderzoek in zou gaan stellen. Uit dit onderzoek trok het FIM WorldSBK Stewards Panel de conclusie dat Melandri fout zat en als schuldige werd aangewezen.

Conclusie: Melandri zal tijdens de eerstvolgende Tissot Superpole race in Misano zes plaatsen teruggezet worden op de startgrid.

Officieel document: 06_WorldSBK_2019_JER_WorldSBK_Sanction_Melandri

 

Handige links Acerbis Spanish Round Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App