Remy Gardner vertrekt zondag op de Red Bull Ring vanaf de pole in de Moto2 klasse. De Australiër was zaterdag het snelst tijdens de kwalificatie voor Jorge Martin en Marcel Schrötter. Bo Bendsneyder kende een dramatische kwalificatie, de NTS RW Racing moest genoegen nemen met de negenentwintigste plaats op de tijdlijst.

De Moto2 kwalificatie op de Red Bull Ring werd zaterdagmiddag kort onderbroken. Net voor aanvang van Q2 zorgde een technische storing aan de tijdwaarneming voor een oponthoud van ongeveer een kwartier.

Het deerde Remy Gardner echter niet, de Australiër zette de snelste tijd op de klok en verzilverde hiermee de Moto2 pole van de myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich.

Jorge Martin kwalificeerde zich als tweede voor Marcel Schrötter, Enea Bastianini en Aron Canet.

De zesde startplaats werd een prooi voor Sam Lowes gevolgd door Jorge Navarro, Luca Marini, Tom Lüthi en Marco Bezzecchi.

Voor Bo Bendsneyder liep de kwalificatie uit op een grote teleurstelling, de Nederlander raakte zijn snelste ronde in Q1 kwijt na het overschrijden van de tracklimit om vervolgens nog een keer gehinderd te worden in een snelle ronde, Door al deze tegenslagen zat er niet meer in dan een negenentwintigste en voorlaatste startplaats voor de race van zondag.

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App