Oosterveen’s Olie Racing in 2022 met Rik Bolt van start in Dutch Superbike

1336
rik-bolt
Rik Bolt | foto© Ad Kievit

Rik Bolt is sinds 2017 als coureur actief in de nationale wegrace met zijn eigen team genaamd Racing Bolt. Voor komend seizoen staat er voor de coureur uit Assen een nieuwe uitdaging op het programma, het team gaat namelijk verder onder de naam Oosterveens Olie Racing. Bolt zal op een Oosterveen’s Olie Racing BMW S 1000 RR aan de start verschijnen in de Dutch Superbike klasse van het IDC.

Goed nieuws voor Rik Bolt. De coureur uit Assen heeft in Oosterveen’s Oliehandel een nieuwe titelsponsor gevonden en zijn Racing Bolt team zal vanaf het seizoen 2022 verder gaan onder de naam Oosterveen’s Olie Racing. Dit prachtige familiebedrijf uit Nieuwleusen steunt Bolt al vanaf het begin van zijn race carrière, maar door deze nieuwe samenwerking worden Bolt en zijn team in staat gesteld om echt alles eruit te halen wat erin zit. Het team krijgt een nieuwe uitstraling, nieuwe teamkleuren, en een schitterende nieuwe livery voor de BMW S1000RR, de machine waarmee Bolt ook het afgelopen seizoen actief was.

Rik Bolt: “Vanaf dag 1 dat ik begon met racen heb ik met ontzettend veel drive en passie, veel tijd en energie gestoken in het opbouwen van een sponsornetwerk die samen met ons voor het hoogst haalbare wilden gaan in de Nederlandse motorsport. Door het vertrouwen van Oosterveen’s Oliehandel en al mijn andere fantastische sponsoren worden we in 2022 als team in staat gesteld om echt alles eruit te halen wat erin zit. Het team krijgt een nieuwe uitstraling, nieuwe teamkleuren, en een schitterende nieuwe livery voor de BMW S1000RR waarmee we weer aan de start zullen staan. Samen gaan we op jacht naar succes!! Met de BMW hebben we het afgelopen jaar al ontzettend veel progressie geboekt. Net als vorig seizoen gaan we van start in de Dutch Superbikes van het IDC. Ik hoop dat de IDC-organisatie, haar partners en alle coureurs na alle ophef er alles aan zullen doen om er in 2022 een succes van te maken. De auto-en motorsport leeft ontzettend in Nederland. Het is aan ons allemaal om dit tot een succes te brengen en ook de nationale sport een platform te geven die het verdient. Onze doelstelling is om dit jaar in de top-5 te finishen!”

Naast zijn vaste deelname als coureur in de Dutch Superbike klasse van het IDC is Bolt voornemens ook van start te gaan tijdens een aantal andere evenementen zoals de 6 uur van Spa Francorchamps, Jacks Racing Day, en afhankelijk van de ontwikkeling en progressie wellicht met een wildcard een race meedoen in het IDM!

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen zal Oosterveen’s Olie Racing op 25, 26 en 27 maart een 3-daagse training afwerken op het Motorland Aragon Circuit in Spanje. Hier zal gewerkt worden aan het terugwinnen van het vertrouwen na de zware crash aan het einde van het 2021 seizoen om zo volledig fit aan het nieuwe seizoen te kunnen beginnen.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter