Gekkenwerk lijkt het. Een monsterrit van 2200 kilometer per quad. Van het Asser TT Circuit naar Valencia. En dat over secundaire wegen. Hoe haal je het in je hoofd?

Assenaar Harry de Jong gaf donderdag 28 oktober ter hoogte van start en finish op het TT Circuit zijn strijdros op vier wielen de sporen. Doel van De Jongs missie: zo veel mogelijk geld binnenhalen voor Drivers Aid. Een goed doel waar Jurgen van den Goorbergh initiator van is. Harry de Jong wil deze van de zomer gestarte actie met dit initiatief nieuw leven inblazen.
Harry de Jong en Kees den Besten zullen ons tijdens hun avontuur regelmatig op de hoogte houden.

Hierbij het tweede verslag van hun tocht:

We zijn op de helft !

De vierde etappe van het Assen-Valencia avontuur per quad is een feit ! Ruim 270 kilometer gereden vandaag en lekker door kunnen rijden op de ÒRoute NationalÓ. Dit zijn wegen die te vergelijken zijn met autowegen in Nederland en zeker op zondag een domein zijn voor de ware motorliefhebber. Het lijkt wel of je de Route 66 rijdt in Amerika. De ene mooie heuvel na de anderen. Ikzelf had toch een ander beeld van de Fransen, maar wat schets mijn verbazing ? Super behulpzaam, nieuwsgierig en toch vriendelijk !

De etappe van zondag is zonder veel problemen verlopen. Maandagmorgen vertrekken we uit Floyon en zetten we koers richting Limoges. Enkele malen gestopt om de GPS weer op de juiste weg te krijgen, want deze wijst ons constant naar de A-wegen en daar mag je ook in Frankrijk niet met een quad rijden. Voor ons geen probleem, want je rijd zo echt door het binnenland en ziet alles. De stops ook benut om lichamelijk wat bij te komen, want met deze immense quad is het werken ! Veel last van opgezette handen en opgepompte armen, maar dit zal tegen de tijd dat we Valencia naderen wel over zijn ! Nog een kleine 980 kilometer te gaan, maar dit zal ongetwijfeld zwaar worden want we moeten het gebergte over na Spanje !

Binnenkort zullen we zeker weer een update plaatsen en hopelijk komen de fotoÕs dan ook goed over ! De quad houd het goed, de Arai helm zit uitstekend en het Revit pak is zeker een must met deze weersomstandigheden, dit laatste loopt deze week op naar 25 graden !!! Iedereen in Nederland de groeten vanuit Frankrijk en tot de volgende etappe maar weer !

L.s. Als begeleider van Harry volg ik het spoor en verbaas me telkens weer over het bekijks wat we hebben, de mensen staan stil, draaien hun hoofd om en vallen soms over hun eigen benen als ze achterste voren draaien. Het is een geweldig gezicht waar Harry niks van mee krijgt, de Quad en Harry houden zich zeer goed en de quad gaat over de wegen die wij rijden als een geoliede machine, mijn Japanse brulaap heeft meer moeite mee te komenÉwe rijden namelijk zo binnen door dat de weg op de landkaart niet blauw, rood, oranje maar geel zijn, maar we zien wel heel veel van het land.

Harry de Jong & Kees den Besten

Wie de avonturen van Harry de Jong op de voet wil volgen kan dat doen via de website www.assen-valencia.nl. Hier staat ook beschreven hoe geld aan het fonds gedoneerd kan worden.

Evert Slager (evert@racesport.nl)
Foto: Wim van Echten