Opbouwende race voor Van der Sluis in Zolder

111
danny
Danny van der Sluis | foto© Jan Timmerman

Danny van der Sluis reed donderdag 4 oktober zijn allereerste meters op het circuit van Zolder. Aan het einde van de dag stond de coureur Start Racing op het podium, nadat hij derde was geworden na een opbouwende race in de ONK SuperCup 1000.

De tiende race van het ONK SuperCup 1000 seizoen werd verreden op Zolder in België, een volledig nieuw circuit voor Danny van der Sluis. Veel tijd om de baan te verkennen had Danny niet, want er stonden enkel twee kwalificaties en een wedstrijd op het programma. In de kwalificaties leerde de Honda-coureur de baan kennen en wist zijn tijden steeds verder aan te scherpen. Welk kwam Danny met het team tot de conclusie dat de afstelling nog niet perfect was en de setup werd dan ook flink aangepast voor de start van de wedstrijd.

Danny moest starten vanaf de tweede startrij en kwam als derde door na de eerste ronde. De rijder uit Staphorst moet in de openingsfase flink wennen aan de aangepaste afstelling en verloor dan ook veel tijd op de twee rijders voor hem. Gedurende de race gingen de rondetijden van Danny snel omlaag en wist hij naar de nummer twee Cliff Kloots toe te rijden. In een poging om de aansluiting te vinden verremde Danny zich bij de laatste chicane en verloor daardoor dermate veel seconden dat hij genoegen moest nemen met de derde plaats tijdens zijn eerste kennismaking met het circuit van Zolder.

Danny van der Sluis #10: ‘Het was wel even wennen, omdat ik nog niet eerder op dit circuit had gereden. We verloren veel in de openingsfase van de race, omdat we de afstelling flink hadden aangepast voor de wedstrijd. Daarna gingen de tijden snel naar beneden, maar het is jammer van het foutje in de slotfase anders had er denk ik nog wel meer ingezeten. Ik ben niet helemaal tevreden, maar aan de andere kant hadden we maar weinig tijd om het circuit te leren kennen. Volgende week gaan we er weer voor in Assen!’

Zaterdag 13 oktober is de laatste ronde van de OW Cup met dubbele wedstrijden op het TT Circuit Assen. Danny staat op een derde plaats in het kampioenschap met twaalf punten achterstand op Kloots.

Volledige uitslagen OW Cup races Zolder:  09 – OW-Cup Zolder 2018