Andrea Dovizioso liep zondag bij een crash tijdens een motorcross wedstrijd een schouderblessure op. De Ducati Team coureur werd zondagavond al geopereerd, een operatie die naar nu bekend is geworden succesvol is verlopen.

Andrea Dovizioso, die zondagmiddag bij een crash gedurende een regionale motorcross wedstrijd in het Italiaanse Faenza zijn linker sleutelbeen brak, heeft zondagavond in het ziekenhuis van Modena een succesvolle operatie ondergaan.

Tijdens de door dr. Giuseppe Porcellini uitgevoerde operatie, die vanwege het genezingsproces niet echt nodig was maar waartoe besloten werd om een snellere terugkeer op de motor te waarborgen, werd er een plaatje op de breuk geplaatst. Door deze ingreep is de verwachting dat Dovizioso over een paar dagen alweer voorzichtig zijn trainingen kan hervatten.

Dovizioso, die in eerste instantie samen met Ducati teamgenoot Danilo Petrucci van plan was om deel te nemen aan deze motorcross wedstrijd maar hem op het laatste moment af zag haken, blikte maandag ochtend kort terug op het incident en de succesvol verlopen operatie.

Andrea Dovizioso: “Ik kwam bij een sprong verkeerd neer met een flinke highsider tot gevolg. Ik landde vervolgens op mijn schouder. Mijn eerste gedachte was meteen, dat is niet goed, die is gebroken. Vervolgens zag ik enkele seconden alles wazig. Eenmaal in het ziekenhuis bleek het een ‘mooie’ breuk te zijn en een operatie zou normaalgesproken zelfs niet nodig zijn geweest. De operatie is goed verlopen, en ik wil het hele medische team bedanken dat men de operatie zo snel heeft uit kunnen voeren. Ik voel niet veel pijn, en dat maakt me erg optimistisch. Ik ben vanmorgen (maandag) thuisgekomen, en in de loop van de middag zal ik mijn revalidatie plannen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik in deze weken zal kunnen herstellen en dat ik op tijd voor de eerste Grand Prix van 2020 in Jerez in vorm zal zijn.”

Voorafgaand aan het motorcross evenement had Dovizioso Ducati om toestemming gevraagd en gekregen voor deelname aan de motorcross wedstrijd. Als men alles van te voren had geweten dan…….maar hoe dan ook, de Italiaan verwacht dat zijn deelname aan de eerstvolgende Grand Prix in Jerez (17 t/m 19 juli) niet in gevaar zal komen, dit tot grote opluchting van zijn werkgever.

 


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App