Vrijdagmiddag heeft er kort brand gewoed in de paddock van het TT Circuit Assen. Een E-bike van het dit weekend deelnemende Nova Electric Racing vatte vlam in de paddock.

De Open Electric Superbike Competition is dit weekend te gast tijdens de Gamma Racing Days. Vrijdagmiddag even voor de klok van 14:00 uur gingen de coureurs de baan op voor hun eerste twaalf minuten durende vrije training. Na de training raakte één van de motoren op de paddock in brand. Daarbij is een persoon gewond geraakt en naar het brandwondencentrum van het UMCG in Groningen vervoerd.

De brandweer van het TT Circuit Assen was snel ter plaatse en had het vuur redelijk snel onder controle en kon voorkomen dat naastliggende tenten op de paddock grote schade opliepen en dat zich verder geen persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan.

Het is de tweede keer binnen een week dat de E-bikes op deze manier in het nieuws komen. Afgelopen zaterdag vatte op de Oostenrijkse Red Bull Ring ook al een laadstation van de nieuwe MotoE World Cup vlam.

Later meer…….

 

Handige links GAMMA Racing Day 2019 – motorsportprogramma:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App